1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Kayseri Cezaevi yönetimi Yusuf Güner'in tedavisini engelliyor mu?
Kayseri Cezaevi yönetimi Yusuf Güner'in tedavisini engelliyor mu?

Kayseri Cezaevi yönetimi Yusuf Güner'in tedavisini engelliyor mu?

Kayseri Cezaevi yönetiminin Yusuf Güner isimli hasta bir mahkumun tedavisini engelleyip kötü muamelede bulunduğu öne sürüldü.

20 Kasım 2023 Pazartesi 20:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kayseri Bünyan T tipi kapalı cezaevinde tutuklu bulunan ve yüzde 60 engelli olduğu belirtilen Yusuf Güner’in sağlığına ilişkin şikayetlerine rağmen cezaevi idaresi tarafından tedavi edilmediği ve kötü muameleye maruz kaldığı öne sürüldü.

Aynı zamanda epilepsi hastası ve beyninde  tümör olduğu belirtilen Yusuf Güner’in bir süredir gözündeki katarakt hastalığının yol açtığı ağrılardan şikayetçi olduğu ancak şikayetlerinin cezaevi yönetimi tarafından dikkate alınmayıp kötü muameleye maruz kaldığı ifade edildi.

Kayseri Bünyan 2 nolu T tipi kapalı cezaevinde B2 koğuşunda bulunan Yusuf Güner’in bir yakınıyla gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ait ses kaydı sosyal medyaya düştü. Ses kaydında şikayetlerini dile getiren Güner, buna karşın cezaevi yönetiminin vurdumduymazlığından yakınıyor ve kendisine kötü muamelede bulunduğunu söylüyor.

Sosyal medyada Yusuf Güner’in yüzde 60 oranında engelli olduğunu, epilepsi hastalığının yanı sıra beyninde tümör bulunduğunu belirten arkadaşları, Güner’in İslam ile şereflenmeden önce işlediği adli bir suçtan ötürü cezaevinde yattığını ve Gaziantep’teki  ailesinin maddi  durumu kötü olduğu için kendisiyle yaklaşık 1 yıldır  görüşülmediğini kaydettiler.

HABERE YORUM KAT

12 Yorum