1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Kayıp Filistin Gönüllüleri Hakkında…
Kayıp Filistin Gönüllüleri Hakkında…

Kayıp Filistin Gönüllüleri Hakkında…

Gazze’ye insani yardım için giden filoda İsrail’in saldırısı sonrasında kendilerinden haber alamadığımız kayıplarımız neredeler?

02 Haziran 2010 Çarşamba 23:39A+A-

Gazze'ye Yol Açık Özgürlük Filosu'nda yer alıp da Siyonist korsanların saldırısına uğrayan Filistin gönüllülerinden tutsaklar, yaralılar ve şehitler listesinde yer almayan "kayıplar"la ilgili kafalar karışık ve bu konuyla ilgili farklı haberlerle muhatap olunmaktadır.

Korkunç İddia: "Kardeşlerimizi Öldürüp Denize Atmışlar!"

Siyonist İsrail'in Gazze'ye yardım götüren filoya yönelik saldırısıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor. 19 gönüllümüzün katledildiği; 25 gönüllümüzün de kayıp olduğu haberleri geliyor.

İHH yetkilisi Yavuz Dede, son bilgiler ışığında yaptığı açıklamada "Bize ulaşan bilgiler ekseninde 19 kişinin şehit olduğu, 25 kişinin ise kayıp olduğu anlaşılıyor." dedi. İsrail, ölü sayısını 9 olarak belirtmiş ve Türkiye Başbakanı da bu şekilde bilgi aldıklarını söylemişti.

Şehitlerimizi Denize Atmışlar!

Öte yandan İsrail askerlerinin işlediği vahşette hayatta kalan Suriyeli bir aktivist Suriye Devlet Televizyonuna yaptığı açıklamada İsrailli askerlerin aktivistleri öldürüp gemiden dışarıya attıklarını söylemesi kayıplar hakkındaki endişelerimizi artırıyor.

Kayıplarla İlgili İkinci İhtimal

Dün ise uluslar arası haber ajanslarında, İsrail kaynaklarından alınan bir bilgi yayınlandı. Bu bilgiye göre, tutsaklarımız arasından seçilen bir habere göre 16 başka bir habere göre 20 kişi işgal topraklarının güneyinde bulunan bir hapishaneye götürüldüler. Kayıplar bu haberle ilgili olabilir.

Kuveytli Gönüllü: Yaralı Kardeşimizin Başına Ateş Edildi!

Aynı şekilde kanlı baskını yaşayan Kuveytli yardım gönüllüsü Ali Buhamd, "Yaralı bir Türk'ü başına ateş açıp öldüren bir İsrail askeri gördüm!" dedi.

İsrail tarafından gözaltına alındıktan sonra Kuveyt Emiri'ne ait bir uçakla Ürdün üzerinden ülkelerine dönen ve Başbakan Nasır Muhammed El Ahmed El Sabah ile üst düzey yetkililer tarafından karşılanan 6'sı kadın 18 Kuveytliden biri olan Buhamd, ayrıca, "Askerler yardım çağrılarına rağmen bir başka yaralı Türk'ü kan kaybından ölüme terk etti" açıklamasında bulundu.

Mavi Marmara gemisinde bulunanlardan avukat Mübarek el-Mutava, "İsrailli komandolar uyarmadan ateş açtı. Daha gemiye çıkmadan birçok gönüllüyü öldürdüler. Sizi temin ederim ki, hiçbir gönüllüde ateşli silah yoktu. Mutfak gereçlerinden başka silahımız yoktu" dedi.

Aynı gemideki Velid Tabtabai de en az iki gönüllünün İsrail gemilerinden ve bir helikopterden açılan ateşle öldüğünü belirtti ve "İsrail askerleri, bazı kişileri öldürdükten sonra gemiye çıktı. İnsanlar ondan sonra çıplak elle kendilerini savunmak için direndi. Bu açık denizde korsanlarca işlenen bir suçtur." ifadesini kullandı.

Kardeşlerimizle İlgili Sayı Ciddiyetsizliği

Gazze'ye Yol Açık Özgürlük Filosu'nda kaç kişinin olduğu ile ilgili devlet yetkilileri hala detaylı bir açıklama yapmadılar. Başbakan Tayyip Erdoğan merakla beklenen dünkü AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada filoda 32 ülkeden 600 gönüllü olduğunu ilan etti. Bu devlet ciddiyetiyle bağdaşan bir açıklama değildi. Zira konuyla ilgili kuruluşlar bu rakamı 650 veya 700 civarında ifade ediyorlardı. Kesin sayı önemliydi. 605 kişi mi 613 kişi mi 635 kişi mi yoksa 599 kişi mi? Her bir rakam bir Filistin gönüllüsü demekti. Bu konudaki muhayyerlik, Siyonist devletin tutsakların akıbetiyle ilgili mazeretlerine zemin olacak vesilelerdi. Kayıp sayısıyla ilgili netliğin olmaması ve kayıplarla ilgili tartışmalı haberlerin ön plana çıkması da bu ciddiyetsiz tavırla ilgisi bulunmaktadır.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT