1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katliam Bombalarından Önce Broşür Attılar: Halep Dünyanın Umurunda Değil!
Katliam Bombalarından Önce Broşür Attılar: Halep Dünyanın Umurunda Değil!

Katliam Bombalarından Önce Broşür Attılar: Halep Dünyanın Umurunda Değil!

Esed ve Rus güçleri, Halep'in doğusunda yoğunlaştırdığı saldırılar öncesi 250 bin sivilin yaşadığı bölgeye havadan "Burayı terk edin, yoksa öleceksiniz. Dünyanın umurunda değilsiniz" yazılı uyarı broşürleri attı.

29 Kasım 2016 Salı 17:58A+A-

Halep'in doğusunda son günlerde yoğunluğu artan hava bombardımanı ve şiddetlenen çatışmalar çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kadın, çocuk, yaşlı ayırmaksızın sivilleri katleden Rusya ve Suriye bu kez katliamları öncesi uyarı broşürleri dağıtarak halkı şehri terk etmeleri konusunda uyardı.

Çocuklar hedefte

Halep'in doğusundaki çocuklar Esed Rejimi ve Rusya'nın ardı arkası kesilmeyen hava saldırıları sebebiyle ölüyor. Sadece ekim ayı içerisinde Halep'in doğusunda 22 çocuk havan ve roketatarla yapılan saldırılarla hayatını kaybetti. Halep'te Temmuz ayı sonlarında bir çok mahalleye atılan bomba bağlı oyuncaklardan dolayı bir çocuk hayatını kaybetmiş 7 çocukta yaralanmıştı.

Suriye'de katliamını sürdüren Rusya ve Esed güçleri, kasım ayı başında Suriye'nin başkenti Şam'da muhaliflerin kontrolündeki Harestan bölgesinde Bunet el Müstakbel anaokulunu bombaladı.

Hastaneler tükendi

Uluslararası hukuka aykırı olan kimyasal silah kullanımından çekinmeyen Esed ve Rus güçleri çocukları kimyasal silahlarla topluca katlediyor, yaralanan çocuklar ise şiddetli derecede yanıklarla hayatta alma mücadelesi veriyor. Saldırıların ardından yaralıların kaldırıldığı hastaneler de saldırıların hedefinde. Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın yoğun saldırılarına maruz kalan Halep şehrinin doğusunda sadece bir tane hastane kaldı.

Geçtiğimiz haftalarda, Suriye'de muhaliflerin kurduğu geçici hükümete bağlı Halep Sağlık İl Müdürlüğü, "Son 48 saatte Halep'in doğu mahallelerini hedef alan Esed rejiminin sistematik saldırıları ve Rus bombardımanı nedeniyle tüm hastanelerde hizmet durdu" açıklamasını yapmıştı.

cyzzq9twgaaoyij.jpg

Uyarı broşürleri: Gidin yoksa öldüreceğiz

Rus ve Suriye tarafından ortak yapılan hava saldırıları öncesi yaklaşık 250 bin sivile uyarı broşürleri atıldı. Havadan atılan broşürlerde, "Eğer burayı acilen terk etmezseniz, yok olacaksınız. Dünyanın sizden vazgeçtiğini biliyorsunuz. Sizi kaderinize terk ettiler" yazılı olduğu belirtildi. Rejim güçleri sivilleri göçe zorlamak için çadır kentleri dahi vuruyor.

Hayatta kalan çocuklar açlıktan ölecek

BM geçtiğimiz Ağustos ayında, Halep kentinin doğusunda 100 binden fazla çocuğun temmuzdan beri mahsur kaldığını belirterek, insani yardım ulaştırılması için çatışmalara ara verilmesi çağrısı yaptı. Halep'te temiz suya ulaşmak neredeyse imkansız hale geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, "Halep'in doğusunda 275 bin kişi dehşet verici şartlar altında yaşıyor. Temmuz ayının başından beri buraya hiç yardım ulaştırılamadı. Dünya Gıda Örgütü'nün ulaştırdığı son yardımlar 13 Kasım'da tükendi. Diğer kuruluşların yardımları da bitmek üzere. Bu durum Halep'in doğusunu 'yiyeceksiz kent' haline getirdi. BM, sınır ötesi de dahil olmak üzere her türlü modelde Halep'e yardım ulaştırmaya hazırdır. BM, tüm taraflara sivil ayrımı gözetmeyen bombalamalara son vermeleri, siviller ve sivil yapıları koruma çağrısı yapıyor. Taraflardan, hayat kurtaracak insani yardımların ulaşmasına uluslararası insancıl hukuk uyarınca izin vermelerini istiyoruz." dedi.

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT