1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katiller, Zalimler Şimdi de Maaratinnuman’ı Bombalıyor!
Katiller, Zalimler Şimdi de Maaratinnuman’ı Bombalıyor!

Katiller, Zalimler Şimdi de Maaratinnuman’ı Bombalıyor!

Rusya ve Esed rejiminin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde düzenlediği hava saldırısında 6'sı çocuk, 13 sivil hayatını kaybetti.

28 Ağustos 2019 Çarşamba 23:26A+A-

Rusya ve Beşşar Esed rejiminin İdlib’e gece saatlerinde düzenlediği hava saldırılarında 6'sı çocuk, 13 sivil  daha yaşamını yitirdi, 23'ten fazla sivil yaralandı.

Rusya ve Rejim uçakları, sabah saatlerinden bu yana Tuh, Has, Kefersecne, Nukeyyer, Gadafa, Tel Mennis, Tel Merdih ve Marşurin köyleri ile Kefrenbil, Marratinnuman ve Serakib ilçelerine saldırı düzenledi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Rusya ve Esed rejiminin savaş uçaklarının gece saatlerinde Marratinnuman ilçesine düzenlediği hava saldırısında 6'sı çocuk, 13 sivil hayatını kaybetti, 23'ten fazla sivil yaralandı.

Saldırı yerine intikal eden sivil savunma ekipleri arama-kurtarma çalışmalarına devam ederken ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe diliyor.

Gün içinde de Rusya ve Esed rejiminin düzenlediği hava saldırıları sonucunda, İdlib'in güneyindeki Masaran köyünde 2, Cercenaz beldesinde 1 sivil yaşamını yitirmişti.

Askeri muhaliflere ait uçak gözlemevinin Rusya'ya ait olduğunu belirttiği savaş uçağı saldırısında ise Temaniye beldesinde 1 sivil ölmüştü.

Böylece gün içerisinde rejim ve Rusya'nın düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybeden sivil sayısı 14'e yükseldi.

Görüntüler +18'dir (Çocuklar İçin Sakıncalıdır)

Kaynak: Orient News, AA, Haksöz-Haber

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum