1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katiller Napalm Bombası ve Beyaz Fosforla İdlib'i Yangın Yerine Çevirdiler!
Katiller Napalm Bombası ve Beyaz Fosforla İdlib'i Yangın Yerine Çevirdiler!

Katiller Napalm Bombası ve Beyaz Fosforla İdlib'i Yangın Yerine Çevirdiler!

Katil Esed rejimine bağlı güçlerin Suriye’nin İdlib kentine kullanımı uluslararası olarak yasak olan "beyaz fosfor" ve "napalm" bombasıyla saldırı düzenlediği bildirildi.

27 Mayıs 2019 Pazartesi 17:26A+A-

Suriye'de yaklaşık 4000 gönüllü arama kurtarma görevlisi ile sivillere yönelik yapılan saldırılarda müslümanların hayatlarını kurtarabilmek için mücadele eden Beyaz Baretliler resmi Twitter hesabı üzerinden saldırıya dair açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarda Esed rejimine ait kuvvetlerin İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun bölgesi eteklerini ve tarım alanlarını hedef alan kullanımı uluslararası olarak yasak olan "beyaz fosfor" ve "napalm" bombasıyla saldırı düzenlediği, Beyaz Baretliler’e bağlı itfaiye ekiplerinin çıkan yangını söndürmek ve yayılmasını durdurmak için çalışmalara başladığı ve yangının bir saat içinde ancak kontrol altına alındığı aktarıldı.

 

Esed Rejimi ve Destekçileri Tarafından Sivilleri Katletmek İçin Kullanılan Beyaz Fosfor ve Napalm?

AA ve Islahhaber’in konuyla alakalı yer verdiği haberde ayrıca şunlar kaydedildi:

Napalm bombası belirli sayıda yanıcı sıvıların pelteleştirilmiş benzin ile karışımı oluşturulan ve 800-1200 derece sıcaklık üreten korkunç bir bomba. Bombaya çok yakından temas eden insanlar, hiçbir şeyin farkına varmadan saniyeler içerisinde hayatlarını kaybediyorlar. Fakat sağ kurtulanlarda 3. ve 2. dereceden yanık oluşur.

Beyaz fosfor, fosfor elementinin bir alotropudur. Duman kamuflajı ve hedef tayininde, yakıcı etkisi sebebiyle tank ve benzeri zırhlı araçları imha etmek ve aynı zamanda da bir yangın silahı olarak, yaygın kullanım alanları bulunan beyaz fosforun atıldığı yerde etrafa saçılarak uzun süre yanmaya devam edip ve bunu soluyan kişinin ciğerlerinde ani yaralar oluşmasına ve havasızlıktan boğulmasına yol açıyor.

HABERE YORUM KAT