1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katil terör rejimiyle terörü konuşmak abesle iştigal etmektir!
Katil terör rejimiyle terörü konuşmak abesle iştigal etmektir!

Katil terör rejimiyle terörü konuşmak abesle iştigal etmektir!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Esed rejimi yetkilileri ile konuşarak ne elde etmek istiyor?

26 Nisan 2023 Çarşamba 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Hükümet yetkililerinin “normalleşme” söylemlerinin ardından bakanlar düzeyinde görüşmeler gerçekleştirdiği Esed rejimi, Rusya ve İran’ın desteği ile meşruiyet bulma çabasında.

Türkiye’nin başından beri ahlaki ve insani olarak doğru politikalar yürüttüğü Suriye sahasında meşruiyeti olmayan bir rejimi muhatap alması kadar büyük hata olamaz! 25 Nisan 2023’te Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın; Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İran Savunma Bakanı Mohammad Reza Aştiyani ve “Suriye Savunma Bakanı” Ali Mahmud Abbas ile Rusya, İran ve Suriye İstihbarat Başkanlarıyla Moskova’da bir araya geldiği notuyla yapılan paylaşımda gündem maddeleri arasında terör yer alıyor.

Suriye topraklarında her şekliyle terör örgütleri ve tüm aşırılıkçı gruplarla mücadele” şeklinde ifade edilen cümle oldukça absürt bir zeminden güç alıyor. Suriye’de yaşananların devlet teröründen ibaret olduğunu tüm dünya biliyor. Hal böyleyken katil terör rejimiyle terörü konuşmak abesle iştigal etmektir!

Türkiye’nin Suriye meselesinde içine düştüğü en büyük yanılgı sorunu PKK’ya indirgeyen bakış açısıyla alakalı. PKK, Suriye’de ciddi bir problemdir evet ama Esed’den daha büyük bir sorun yok! PKK’yı destekleyen güçlerin Esed ile de kol kola olduğunu unutmamak gerekiyor…

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum