1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Katil sahaya indi...
Katil sahaya indi...

Katil sahaya indi...

İran'daki müesses nizam Kasım Süleymani'yi aklamak için kendince her fırsatı kolluyor, her seferinde de rezil oluyor...

03 Ekim 2023 Salı 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Dün akşam Asya Şampiyonlar Ligi’nde  İran’ın Sepehan ile Suudi Arabistan’ın El-ittihad  takımları arasında İsfahan’da oynanması planlanan müsabakada Suudi takımı sahadaki katil Süleymani büstüne tepki göstererek oynamayı reddetti.

İran yetkilileri her fırsatta ergen çocuklar gibi davranmaya devam ediyor. Bu sefer de uluslararası bir futbol müsabakası öncesinde Suriye ve Irak’ta masum insanları katleden katil Süleymani’nin büstlerini körün gözüne parmak sokarcasına futbolcuların sahaya girdiği tünel çıkışına koydu.

Hem Suudi takımı oyuncuları hem de Sepehan taraftarları büstün konmasına sloganlarla sert bir şekilde tepki gösterdi. Taraftarlar büste tepki olarak “şerefsiz” ve “futbolda siyaset istemiyoruz” sloganları attılar.

İran, katil olan Süleymani’nin kahraman olduğu yalanına kendi halkını bile inandıramıyor. Hal böyleyken uluslararası bir organizasyonda cellattan kurtarıcı çıkarma çabaları da beyhude bir çırpınıştan başka bir sonuç vermedi.

Ayrıca Suudi Arabistan Futbol Federasyonu bugün oynanacak Nessaci Mazenderan-El-Hilal maçı öncesi takımını geri çağırdı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum