1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katil rejimle görüşme sinyalleri Karamollaoğlu’nu pek heyecanlandırmış!
Katil rejimle görüşme sinyalleri Karamollaoğlu’nu pek heyecanlandırmış!

Katil rejimle görüşme sinyalleri Karamollaoğlu’nu pek heyecanlandırmış!

Esed rejimi ve İran’ın katliamları karşısında susan Karamollaoğlu gibiler, Suriye halkını düşündükleri için sevinmiyorlar, İran’a maşalık yapan rejimin muhatap alınmasına seviniyorlar.

17 Ağustos 2022 Çarşamba 17:37A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

Türkiye’deki muhalefet partilerinin kahiri ekseriyeti Türkiye’nin katil Esed rejimiyle görüşmesinden yana. Bunların başında ise Saadet Partisi bulunuyor.

Saadet Partililer, İran’a duydukları bitmek bilmeyen sempati nedeniyle Esed rejimine bile toz kondurmuyor.

Partinin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da her fırsatta katil Esed rejiminin muhatap alınması ve rejimle masaya oturulması gerektiğini tekrarlıyor.

Karamollaoğlu, bugünkü basın toplantısında, hükümetin üst yetkililerinin Şam yönetimiyle görüşme sinyallerini vermesini geç ancak olumlu bir gelişme olarak tanımladı.

Suriye savaşı başlamadan önce Beşşar Esed ile görüştüklerini, ondan muhalefete imkan vermesi noktasında talepte bulunduklarını ve bunun rejim tarafından olumlu karşılandığı gibi Suriye gerçeklerine aykırı ifadeler kullanan Karamollaoğlu, Suriye savaşının müsebbibi olarak yine hükümeti işaret etti.

Esed rejimi, Rusya ve İran’ın katlettiği 1 milyona yakın sivilin yine iktidarın Suriye politikası nedeniyle öldüğü hezeyanını dile getiren Karamollaoğlu, “ Biz zamanında söyledik, haklı çıktık” saçmalığını gururla söylemekten çekinmedi.

Katil Esed rejiminin ve katil İran’ın Müslüman kanı dökmesi karşısında üç maymunu oynayan Karamollaoğlugiller, Suriye halkını düşündükleri için heyecanlanmıyorlar, İran’a maşalık yapan rejimin meşru görülmesi karşısında bu sevinci yaşıyorlar.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum