1. HABERLER

  2. HABER

  3. Katil Klein İsrail'e Döndü!
Katil Klein İsraile Döndü!

Katil Klein İsrail'e Döndü!

Kolombiya’daki sağcı milis güçlerine eğitim veren İsrailli Yair Klein serbest kaldı ve İsrail'e döndü. Klein’in eğittiği çeteler binlerce insanı katletmişti.

22 Kasım 2010 Pazartesi 10:37A+A-

1980'ler ve 1990'ların başında Kolombiya'daki sağcı paramiliter güçlere silah eğitimi vermek ve uyuşturucu baronlarına hizmet etmek gibi suçları, gıyabında yapılan mahkemede kesinleşen İsrailli Yair Klein ülkesine gönderildi. Klein 2007'den beri Rusya'da tutuklu bulunuyordu.

Savunma eğitimi vermiş!
Klein'in Kolombiya Birleşik Savunma Güçleri (AUC) olarak bilinen ve yüz binlerce köylünün toprağını gasp eden, binlercesini de vahşice katleden örgüte eğitim verdiği kanıtlanmıştı. Klein eğitimin sadece 'savunma' amaçlı olduğunu iddia etmişti. Buna rağmen bu suçtan 10 yıl 8 ay cezaya çarptırılmıştı.

Rusya vermedi
INTERPOL tarafından aranırken 2007 yılında Moskova'da yakalanan Klein için Kolombiya mahkemeleri iade talebinde bulunmuştu. 2008 yılında Rusya Yüksek Mahkemesi iade kararı almasına rağmen, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı reddetmişti. AİHM, gerekçe olarak da Kolombiya'da adil bir yargılama olamayacağını göstermişti.

İsrail'e döndü
Yair Klein 3 yıldır kaldığı Moskova'da geçtiğimiz Cuma günü serbest bırakıldı. Serbest kalır kalmaz ülkesi İsrail'e uçan Klein'in işlediği suçlar hakkında yargılanmayacağı da kesinleşmiş oldu. (Sol)

HABERE YORUM KAT