1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katil İsrail’in hamisi ABD yönetiminden günah çıkarma hamlesi: Gazze'ye havadan insani yardım bırakacaklarmış
Katil İsrail’in hamisi ABD yönetiminden günah çıkarma hamlesi: Gazze'ye havadan insani yardım bırakacaklarmış

Katil İsrail’in hamisi ABD yönetiminden günah çıkarma hamlesi: Gazze'ye havadan insani yardım bırakacaklarmış

Başından beri Siyonist katil İsrail’in Gazze’de uyguladığı vahşete kol kanat geren Biden yönetimi, Gazze’ye havadan insani yardım bırakarak günah çıkarma niyetinde.

02 Mart 2024 Cumartesi 20:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail ordusunun Gazze'de yardım konvoyuna ulaşmaya çalışan kalabalığa ateş açmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen günlerde, Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacaklarını ve bölgeye daha fazla insani yardım ulaştırılabilmesi için İsrail ile yakın temasta olduklarını açıkladı.

İtalya Başbakanı Georgia Meloni'yi Beyaz Saray'da kabulünde basın mensuplarına konuşan Biden, yardım beklerken vurularak öldürülen Gazzeli sivillerle ilgili olarak, "Gazze'nin kuzeyinde (Filistinlilerin) insani yardıma ulaşmaya çalışırken yaşanan olay trajik ve korkutucu. Oradaki hayatların kaybı çok üzücü." ifadesini kullandı.

Masum insanların yiyecek bulmak için çabalarken "savaşa yakalandığını" ifade eden Biden, "Onların yardıma ulaşmaya çalışırken karşılaştıkları durumu gördünüz. Daha fazlasını yapmalıyız ve ABD olarak yapacağız." dedi.

ABD Başkanı Biden, İsrail ile görüşmelerinde, Gazze'ye denizden açılacak bir koridor üzerinden insani yardım ulaştırılması seçeneğini de görüştüklerini belirtti.

Sınırda bekleyen yüzlerce insani yardım tırının geçişine İsrail tarafından izin verilmesi konusunda çalıştıklarını söyleyen Biden, "Gazze'ye havadan yardım atmak kesinlikle yeterli değil. Söz konusu olan masum insanların ve çocukların hayatı." şeklinde konuştu.

Biden, hava yardımlarının son aylarda Gazze'ye birkaç tur hava yardımı yapan Ürdün ile koordine edileceğini ve "önümüzdeki günlerde" başlayacağını söyledi.

İlk teslimatların MRE olarak bilinen askeri erzaktan oluşan gıda paletleri olması ve diğer yardımların da bunu takip etmesi bekleniyor.

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby hava yardımları için daha kesin bir takvim vermedi ancak yardımların sadece bir turla bitmeyeceğinin işaretini verdi.

Biden'ın kararı, perşembe günü Gazze'nin kuzeyinde yardıma erişmeye çalışan en az 115 Filistinlinin öldürülmesi ve 750'den fazla kişinin yaralanmasının ardından geldi.

Samimiyet ve tutarlılıktan uzak bir hamle

Şüphesiz ki Ürdün gibi ülkelerin havadan yardım bırakması Gazzelilerin gündelik hayatını az da olsa kolaylaştıracağından dolayı olumlu bir adım olarak değerlendirilebilir. Ancak ne Ürdün ne de başka bir sözüm ona “İslam ülkesi” sadece yukarıdan yardım bırakarak sorumluluktan tamamen kurtulmuş olamaz. Bununla birlikte bu ülkelerin acziyeti bağlamında düşünüldüğünde bu hamle hiç yoktan iyidir denilebilir.

ABD yönetimine gelince; ABD gibi Siyonist İsrail’in politikaları üzerinde doğrudan doğruya yönlendirici ve hatta belirleyici etkisi olan ülkelerin bu hamlesi samimiyet ve tutarlılıktan yoksundur. İnandırıcı olabilmesi için ABD yönetiminin yapması gereken şey evvela Siyonist katil İsrail’e desteğini kesmek ve ikinci olarak uluslararası mekanizmalarda desteksiz bırakarak yalnızlaştırmak olmalıdır. Bunlar yapılmadığı, tam tersine her zeminde İsrail’e destek taahhüdü yenilendiği sürece ABD yönetimi bu vahşetin ortağı olmaktan kurtulamayacaktır. Gazze’de vurulan her okul ve hastane, vahşice katledilen her bir kadın, çocuk, yaşlı savunmasız insan ve dökülen her bir gözyaşı Biden idaresinin sırtına yüklenmiş vebal olarak kalmaya devam edecektir. Vaziyet böyle olduğu sürece Biden yönetimi bu büyük vebalin altından yukarıdan yardım bırakmak suretiyle kurtulamayacaktır.  

HABERE YORUM KAT

2 Yorum