Katil İsrail'in Deyr el-Balah’a saldırısı üzerine binlerce kişi yine yollarda

Katil İsrail'in Deyr el-Balah’a saldırısı üzerine binlerce kişi yine yollarda

İşgalci çetenin yeni tahliye emirleri vermesi üzerine binlerce Filistinli, Deyr el-Balah'ın bazı bölgelerini terketmek zorunda kaldı.

Bölge daha önce İşgalci İsrail tarafından siviller için sözde "insani güvenli bölge" olarak belirlenmişti. Ancak işgal ordusu, birçoğu daha önce birçok kez yerinden edilmiş olan bölge sakinlerine, yeni bir askeri operasyon öncesinde bölgeyi terk etmeye zorladı.

İşgalcilerin, Deyr el-Balah'taki bazı mahalleleri artık "tehlikeli çatışma bölgesi" olarak ilan etmesi, bölgede yakın bir saldırı gerçekleşmeden önce bölge sakinlerini batıya doğru hareket etmeye yöneltti.

Görgü tanıkları, uyarı nedeniyle binlerce sivilin küçük çantalar ve battaniye, yatak takımı ve biraz yiyecek gibi temel ihtiyaç malzemelerini taşıyarak yürüyerek uzaklaşmak zorunda kaldıklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir