Katil İsrail'in Beyrut'taki saldırısında Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri şehit oldu

Katil İsrail'in Beyrut'taki saldırısında Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri şehit oldu

​​​​​​​Katil İsrail’in insansız hava aracıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği saldırıda Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri’nin şehit olduğu duyuruldu.

Lübnan resmi haber ajansı NNA da saldırıya ilişkin geçtiği haberde, Salih Aruri ile birlikte 3 kişinin şehit olduğu, 11 kişinin yaralandığını duyurdu.

Salih el-Aruri kimdir?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966’da Ramallah’ta doğdu.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı ve Hamas'ın Batı Şeria Lideri Şehit Salih El Aruri son konuşmasında şunları belirtmişti:

"Hamas hareketi içindeki bizler, Şeyh Ahmed Yasin'den bu yana bizler birer şehitleriz. Fazladan bir ömür yaşadığımı ve beklenen ömrü aşmış gibi hissediyorum. Şehitliği memnuniyetle karşılıyorum. İşgal her gün Muhammed El Deif'e suikast düzenlemeye çalışıyor, Allah'ın izniyle Kudüs'e girecek."

"Elhamdülillah biz iman etmiş kişileriz. Şehitliği ve Cenab-ı Allah'a kavuşmayı en büyük zafer ve kurtuluş olarak kabul ediyoruz. Hayatımızın bu şekilde son bulmasını niyaz ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir