1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Katil İsrail Refah işgali öncesi son ateşkes teklifini sundu
Katil İsrail Refah işgali öncesi son ateşkes teklifini sundu

Katil İsrail Refah işgali öncesi son ateşkes teklifini sundu

Katil İsrail, Refah'a yönelik saldırı sonrasında son ateşkes teklifini Mısır üzerinden Hamas'a iletti.

27 Nisan 2024 Cumartesi 12:30A+A-

İki üst düzey İsrailli yetkili Cuma günü Mısırlı mevkidaşlarına İsrail'in Hamas'la bir anlaşmaya varmak için rehine müzakerelerine "son bir şans" vermeye hazır olduğunu, ancak kısa süre içinde bir ilerleme kaydedilmemesi halinde Refah'a kara saldırısı düzenleyeceklerini söyledi.

Axios'un haberine göre İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve Şin Bet Direktörü Ronen Bar bu hafta başında Refah operasyonu ve rehine anlaşmasıyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Kahire'yi ziyaret etti.

İsrailli yetkililer Kahire'deki görüşmeler sırasında bir rehine anlaşmasına nasıl varılabileceğine dair yeni fikirler sundu. İsrailli yetkililere göre İsrail'in mesajı "Refah'ın işgali için net bir son tarih olduğu" ve "İsrail'in bir tur anlamsız görüşmeyi daha kabul etmeyeceği" yönündeydi.

İsrail ile Hamas arasındaki rehine görüşmeleri birkaç haftadır çıkmaza girmiş durumda ve taraflar arasında önemli görüş ayrılıkları bulunuyor.

Masadaki teklif, altı haftalık ateşkes ve yaklaşık 900 Filistinlinin ve 40 İsraillinin serbest bırakılmasını içeriyordu. Bu 40 rehine arasında kadınlar, kadın askerler, 50 yaş üstü erkekler ve insani gerekçelerle serbest bırakılacak sağlık durumu kötü olan erkek rehineler bulunuyordu. Ancak Hamas bu kriterlere uyan sadece 20 kadar rehine olduğunu belirtti.

Hamas ile İsrail arasında önümüzdeki günlerde bir anlaşma sağlanamaması halinde İsrail'in Refah'a yönelik saldırıya başlayacağı değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT