
Katil İsrail Gazze’deki Aksa Şehitleri Hastanesini 14. kez vurdu
Soykırımcı İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesini 7 Ekim 2023'ten bu yana 14. kez vurduğu bildirildi.
Açıklamada, daha önce 13 kez hedef alınan Aksa Şehitleri Hastanesinin İsrail ordusu tarafından 7 Ekim 2023'ten bu yana 14. kez vurulduğu kaydedildi.
Bombardımanın yaşandığı bölgede yaralanmaların olduğu, maddi zararın meydana geldiği ve hastanede tedavi gören onlarca hastanın ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ifade edildi.
Medya Ofisi açıklamasında, uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler ve bağlı kurumlarına çağrıda bulunularak, savaş suçu ve katliam boyutuna ulaşan saldırıların durdurulması için acilen harekete geçilmesi, kentteki hastaneler ile sağlık çalışanlarına uluslararası koruma sağlanması talep edildi.











HABERE YORUM KAT