1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Katil İsrail Gazze'de bir hastaneyi daha kuşattı
Katil İsrail Gazze'de bir hastaneyi daha kuşattı

Katil İsrail Gazze'de bir hastaneyi daha kuşattı

Katil İsrail'in Gazze Şeridi kuzeyindeki El Avde Hastanesi'ni kuşatma altında tuttuğu bildiriliyor.

21 Mayıs 2024 Salı 16:29A+A-

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye'de bulunan El Avde Hastanesi'nin ortaklarından ActionAid, hastanenin içinde bulunduğu kritik duruma acilen müdahale edilmesi çağrısında bulundu.

Grubun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Hayati önem taşıyan ortaklarımızdan biri olan El Avde Hastanesi şu anda İsrail ordusu tarafından kuşatma altında tutulmakta ve bu da tesise giriş ve çıkışların tamamen engellenmesine yol açmaktadır. Bu abluka, hastanenin Gazze'nin kuzeyindeki en savunmasız nüfusa temel tıbbi hizmetleri sunma kabiliyetini ciddi şekilde engelliyor."

ActionAid'in bildirdiğine göre, El Avde Hastanesi'nin müdür vekili Muhammed Salha, hastanenin işgal ordusu tarafından yeniden kuşatma altına alındığını, çevresine ateş açıldığını ve bombalandığını, ambulansların hastaneden çıkamadığını ve yaralıların hastaneye giremediğini aktardı.

El Avde Hastanesi Gazze'nin kuzeyinde halen doğum ve ortopedik cerrahi hizmeti veren tek hastane. ActionAid, Muhammed Salha'nın "El Avde'deki acil durumu, yakıt ve temiz su kalmadığını, hastaların ve personelin hastanenin hedef alınacağı korkusu içinde olduğunu anlattığını" vurguladı.

Hastane geçtiğimiz Aralık ayında da 18 gün boyunca kuşatma altına alınmış, en az üç sağlık personelinin keskin nişancılar tarafından vurulmuştu.

ActionAid, tüm çabalara rağmen hastanenin toplumun acil tıbbi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığının ve yaralanmaların yüzde 80'inin acil ortopedik müdahale gerektirdiğinin altını çizdi.

Hastaneye yönelik saldırılara rağmen, bölgede kalmaya devam eden 93 sağlık personeli son derece zor koşullar altında çalışmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT