1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Katil İsrail binlerce Gazzelinin sığındığı Şifa Hastanesini kuşattı
Katil İsrail binlerce Gazzelinin sığındığı Şifa Hastanesini kuşattı

Katil İsrail binlerce Gazzelinin sığındığı Şifa Hastanesini kuşattı

Dün gece saatlerinden itibaren Şifa Hastanesi ve çevresi, İçeride Hamas mensupları olduğu iddia edilerek bombalanıyor.

18 Mart 2024 Pazartesi 12:00A+A-

İşgall tankları ve askeri araçları, yoğun ateş koruması altında aniden Gazze kentinin batısındaki bölgelere girerek binlerce yerinden edilmiş, hasta ve yaralının bulunduğu Şifa Hastanesi'ni kuşattı, hastanenin bazı kısımlarını top mermileri ve İHA'lar ile hedef aldı.

Baskından önce megafonlarla hastanenin tahliye edilmesi söylendi. Yerinden edilenlerin bazıları hastaneyi terk etmeyi başarırken, işgal güçlerinin hastaneyi hedef alması ve içeriye ateş açması sonucu, yerinden edilmiş çok sayıda Gazzeli şehit edildi ve birçoğu yaralandı.

Hastanenin ameliyathane binası bombardıman sonucu alev aldı. İçeride hasta olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Öte yandan işgal ordusu da, Gazze kentinin batısındaki Şifa Hastanesi'ne operasyon başlattığını duyurdu.

İşgal devlet televizyonu KAN'a konuşan siyonist ordu sözcüsü Daniel Hagari: "Ordu, Hamas yetkililerinin bölgede varlığına ilişkin istihbarat bilgilerinin ardından şu anda Şifa Hastanesi'nde hedefli bir operasyon yürütüyor." ifadelerini kullandı.

Gazze Sağlık Bakanlığı: “Uluslararası kuruluşlara, Şifa Hastanesi’ni ve içindekileri korumak için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz.” çağrısı yaptı. 

Şifa Hastanesinden kaynaklar Arab TV'ye şunları söyledi: 

- Şu anda çevrede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

- Herkes Şifa Külliyesi'ndeki resepsiyon binasının alt katlarında.

- Hastane yakınlarına çok sayıda keskin nişancı konuşlandırıldı.

İşgal medyası yapılan bombardıman için şunları söylüyor. " İnsansız hava araçları Şifa Hastanesi çevresine büyük saldırılar düzenliyor. Gazze'de aylardır böyle bir çatışma yaşanmadı"

Güvenlik gerekçesiyle öldürülen ve yaralananlara ulaşılamıyor. Hastahane avlusunda çok sayıda şehit ve yaralı olduğu bildirildi. 

Mücahit grupların siyonist birliklerle çatışma içerisinde olduğu ve bombardımanın hala devam ettiği bildiriliyor.

Hamas'tan uluslararası kuruluşlara Gazze'de kalan tıbbi tesislerin korunması çağrısı

Hamas, işga güçlerinin Şifa Hastanesine baskın düzenlemesine ilişkin Telegram hesabından yazılı açıklama yaptı.

İsrail ordusunun, bu sabah içindeki hastaları, sağlık personelini ve yerinden edilmiş insanları umursamadan doğrudan Şifa Hastanesini hedef alarak yeni suç işlediği belirtilen açıklamada, İsrail'in Gazze'de işlediği suçların ve Filistin halkına karşı sürdürdüğü imha savaşının, (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'ya ve ordusuna herhangi bir zafer imajı sağlamayacağı kaydedildi.

Bu yapılanların, savunmasız sivilleri hedef alarak herhangi bir askeri başarıya ulaşma konusundaki kafa karışıklığının ve umudun kaybolmasının bir ifadesi olduğu değerlendirmesine yer verilen açıklamada, uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletlerin İsrail ordusuna karşı harekete geçmemesinin, İsrail'in Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım ve etnik temizlik savaşını sürdürmesine yeşil ışık yaktığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer ilgili uluslararası kuruluşlara, Gazze Şeridi'nde kalan tıbbi tesislerin korunmasına yönelik sorumluluklarını yerine getirmeleri ve İsrail'in sağlık kuruluşlarına karşı işlediği suçları belgelemeleri çağrısında bulunuldu.

İsrail ordu güçlerinin, Gazze'nin batısındaki Eş-Şifa Tıp Kompleksine (Şifa Hastanesi) bu sabah insansız hava araçları (İHA) ve yoğun silahlar eşliğinde düzenlediği baskında ölen ve yaralananlar olduğu bildirilmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum