1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed'in 'insan kasabı' öldü
Katil Esed'in 'insan kasabı' öldü

Katil Esed'in 'insan kasabı' öldü

​​​​​​​Beşşar Esed'in işkencehanelerinin en bilinenlerinden olan 'insan mezbahası' Sednaya Cezaevi'nin müdürü Vasim Süleyman Hasan öldü.

18 Haziran 2021 Cuma 23:42A+A-

Beşşar Esed'in işkencehanelerinin en bilinenlerinden olan ve "insan mezbahası" olarak bilinen kötü şöhretli askeri cezaevi Sednaya'nın eski müdürü, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Cezaevi müdürü eski Vasim Süleyman Hasan ani bir akut kalp krizinden sonucu evinde ölü bulundu.

Hassan, 2018'de kalp krizi geçiren eski müdür Albay Mahmud Matuk'un ölümünün ardından cezaevi yönetimini devraldı ve 2020'nin sonuna kadar bu görevini sürdürdü.

Hasan'ın Doğu Guta, Dera, Humus, Halep ve kırsalları ile diğer bölgelerde Beşşar Esed rejimine muhalif olan en az 500 kişinin infaz emrini verdiği biliniyor.

Hasan, yönetime geldiğinde eski mahkumların bir çoğunu infaz ederek hapishaneyi boşaltıldıktan sonra bölgedeki diğer Esed muhalifi sivilleri doldurarak ağır işkencelerle infaz ettirdi.

"Sednaya Cezaevi Nazi kampından daha katı"

Uzun seneler Sedneya'da kalan ve 2016 yılında serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'ye gelen bir vatandaş " Sednaya Cezaevi Nazi kampından daha katı, daha işkence edilen bir yer. Bir mahkumun en çok isteyeceği şey ailesini, yakınlarını görmektir ama Sednaya Cezaevi'ndeki tutuklular hiçbir zaman ailesinin kendilerini görmeye gelmesini istemezdi. Ziyaret dönüşünde işkence yaparlardı. Bu sebepten birçok mahkum hayatını kaybetti." dedi.

Kaynak: Star

HABERE YORUM KAT

10 Yorum