1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed ve İşbirlikçisi İran 21 Milisini Kaybetti!
Katil Esed ve İşbirlikçisi İran 21 Milisini Kaybetti!

Katil Esed ve İşbirlikçisi İran 21 Milisini Kaybetti!

Katil Esed ve işbirlikçisi İran’ın son 48 saat içerisinde 3’ü Hama, 18’i Deyrezzor’da toplam 21 milisini kaybettiği bildirildi.

09 Eylül 2019 Pazartesi 17:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Katil Esed rejimi ve işbirlikçisi İran, Suriye’de kayıplar vermeye devam ediyorlar.

Muhalif hesapların kaydettiğine göre, Hama’nın kuzeyindeki Kasabiye’de rejime ait top bataryalarının patlaması sonucu 3 rejim milisi ölürken 5 milis de yaralandı.

İşgalci Rus askeri kaynaklara göre ise dün gece Deyrezzor güneyindeki Ebu Kemal kentinde İranlı milislerin karargâh ve mühimmat depolarına düzenlenen saldırıda 18 milis öldü, 38 milis de yaralandı. Saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

Rejimin Hava İstihbarat Yetkilisi Öldürüldü

Rejimin Dera'daki Hava İstihbarat Şube Başkanı Albay Süleyman Mahmud Hamud’un Tartus'a bağlı Hirbet Muazza köyünde kimliği belirsiz kişilerce öldürüldüğü bildirildi.

5082.jpg

Muhalifler Hama’da Rejimin Keşif Uçağını Düşürdü

Sahadaki durumla ilgili paylaşımda bulunan muhalif kaynaklar, direniş gruplarının Hama’nın kuzeyindeki Temanea köyü çevresinde rejime ait bir keşif uçağı düşürdüğünü kaydetti. Ayrıca direniş gruplarının Hama’nın kuzeyindeki Sencer köyünde bulunan rejim mevzilerini grand füzeleriyle hedef aldığı bildirildi.

İdlib’deki Cephe Hatlarına Takviye

Öte yandan Esed rejiminin saldırı ve katliamlarına “ateşkes mola”sı verdiği İdlib’deki belirsizlik varlığını sürdürüyor. Rejimin yeni bir saldırı başlatacağı bilgisinin dolaşıma girmesi üzerine savunma için kolları sıvayan Ulusal Kurtuluş Cephesi, İdlib’ güneyindeki cephe hatlarına takviyeler göndermeye başladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum