1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Katil Esed sevdanızı biliyorduk da Hz. Peygamber düşmanlığınızı yeni öğrendik!
Katil Esed sevdanızı biliyorduk da Hz. Peygamber düşmanlığınızı yeni öğrendik!

Katil Esed sevdanızı biliyorduk da Hz. Peygamber düşmanlığınızı yeni öğrendik!

Türkiye’de yaşayan Suriyeliler, Fransa’nın Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatürleri son günlerde bir devlet politikası olarak sahiplenmesini çeşitli illerde düzenledikleri eylemlerle protesto etti, ırkçı-faşistler vaveyla kopardı!

25 Ekim 2020 Pazar 21:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriyeli muhacirler konusu yaşadığımız ülkede birileri için bir insaniyet sınavı olarak gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ettiriyor. Savunmasız mazlumları her fırsatta alçakça yalan ve iftiralarla tahfif ve tahkir eden, ırkçı söylemler temelinde hedef gösteren ırkçı-faşistler bu sınavın kaybedenleri olmaya devam ediyorlar. Sosyal medyayı adeta Suriyeli muhacirlere yönelik nefret ve düşmanlık alanına dönüştüren ve ağza alınmayacak en galiz küfürlerle hakaret edenler karşısında devletin emniyet ve yargı birimlerinin sessizliği de garip.

Başını İYİ Partili İlay Aksoy’un çektiği ırkçı-provokatörler Twitter’da yine Suriyeli nefreti gündemiyle listenin başına oturmayı başarmışlar!

Konu şu: Suriyeliler İstanbul, Konya, Gaziantep ve İzmir gibi şehirlerde organize olup Hz. Peygamber’e hakaret eden Fransa'yı protesto etmişler. Ama bu durum ırkçıları yine çileden çıkarmaya yetmiş de artmış bile! Neymiş efendim; Suriyeliler nasıl oluyor da Türkiye’de organize halde eylem-etkinlik yapabiliyorlarmış! Ve bu nasıl bir gafletmiş ki devlet bunlara izin veriyormuş! Şimdi bu zihniyet yapısının Avrupa’daki Türkiyelilerin örgütlenme ve gösteri haklarını kullanmaları karşısında feveran eden ırkçılardan ne farkı kalmakta?  Irkçı kafanın zavallılığı tam da burada işte!

Bu derece kin ve nefretle sövülen, hedef gösterilen Suriyeliler hırsızlık mı yapmış, insanların mallarını mı gaspetmiş, birilerinin ırzına mı geçmiş, kamu güvenliğini tehdit edecek bir eylemde mi bulunmuş, müesses nizama isyan mı etmiş? Hayır, bunlardan hiç biri değil. Peki, ne yapmışlar? Ümmeti olmaktan gurur duydukları Peygamberlerini her müslüman gibi savunmuşlar. Örgütlenme ve gösteri haklarını kullanarak emperyalist Fransa'ya tepkilerini göstermişler. Yani mesele Hz. Peygamber’e hakaret eden Fransa’ya tepki meselesi ama gel gör ki gözüdönmüş sağ-faşistler bunu bile kendi ırkçı propagandalarına malzeme olarak kullanabiliyorlar.

Hani katil Esed sevdanızı bilmiyor değildik ama Hz. Peygamber’e düşmanlığınızı ise doğrusu yeni öğrendik!

*

İlay Aksoy’un twitleri: https://twitter.com/ilay_aksoy/status/1320362716847083520

Irkçı-provokatörlerin #Suriyeliler  hashtagıyla başlattığı twit bombardımanı: https://twitter.com/search?q=Suriyeliler&src=trend_click&vertical=trends

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum