1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Katil Esed rejimi Dera'da cami bombaladı!
Katil Esed rejimi Dera'da cami bombaladı!

Katil Esed rejimi Dera'da cami bombaladı!

Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, Dera il merkezindeki Dera el-Beled Mahallesi'ni kontrol altına almak amacıyla 3 eksenden ilerlemeye çalışırken bölgeye düzenlenen saldırılarda bir cami hedef alındı.

30 Ağustos 2021 Pazartesi 15:29A+A-

Deralı aktivist ve gazetecilerin kurduğu Horan Özgürleri Topluluğu Sözcüsü Eymen Ebu Nokta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin sabah saatlerinden bu yana Dera'da abluka altındaki mahalleye yoğun saldırılarını sürdürdüğünü söyledi.

Rejim güçlerinin Dera el-Beled Mahallesi'ne batı ve güneyinden 3 eksenden ilerleme girişiminde bulunduğunu kaydeden Ebu Nokta, mahalledeki eski muhaliflerle rejim güçleri arasında çatışmalar yaşandığını aktardı.

Kırsal kesimde de rejimin kontrol noktası hedef alındı

Ebu Nokta, Dera ilinin kuzey kırsalında Sanmayn ilçesinde ve batısında yer alan Şeyh Saed beldesindeki yerel halkın ellerindeki hafif silahlarla, rejim bombardımanının odağındaki Dera el-Beled’e destek amacıyla Esed rejiminin yol kontrol noktasını hedef aldığını belirtti.

Rejim güçlerinin düzenlediği saldırılarda bir cami daha vuruldu

Ebu Nokta, rejim güçlerinin Dera el-Beled Mahallesi'nde yer alan El-Mansur Camisi'ni bombaladığını vurguladı.

Böylece rejim güçleri son bir ayda, Dera El-Beled’de yer alan Sa'd Bin Ebi Vakkas, Doktor Gassan Aba Zeyd ve El-Mansur camilerini hedef aldı.

Müzakereler sonuçsuz kaldı

Ebu Nokta, dün rejim güçleri ile müzakereleri yürüten Dera Merkezi Komitesinin (Dera Uzlaşı Merkezi), Esed rejiminin taleplerine ısrar etmesi ve bölgeyi askeri güçle ele geçirmeye çalışması nedeniyle müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladığını söyledi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT