1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Katar'da seyirciler: "İsrail diye bir yer yok!" diyor
Katar'da seyirciler: "İsrail diye bir yer yok!" diyor

Katar'da seyirciler: "İsrail diye bir yer yok!" diyor

Arap futbol izleyicileri Katar Dünya Kupası maçları öncesi ve sonrasında kendileriyle röportaj yapmak isteyen İsrailli basın kuruluşlarını boykot ediyor.

30 Kasım 2022 Çarşamba 21:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Katar'da 2022 FIFA Dünya Kupası'nı haber yapan İsrail muhabirleri röportaj yapmak istedikleri Arap seyirciler tarafından protesto ediliyor.

Arap bir seyirci, “Kan 11” kanalının İsrailli muhabiri Moav Vardi'ye: “Körfez ülkesinde hoş karşılanmıyorsunuz.” dedi.

Muhabirin İsrailli olduğunu öğrenince, "Burası Filistin, İsrail yok. Lütfen gidin. Burada istenmiyorsunuz. Burası Katar, burası bizim ülkemiz burada istenmiyorsunuz. Sadece Filistin! İsrail diye bir şey yok." sözleriyle muhabire İsrail’in işgalci bir ülke olduğu hatırlatmasında bulundu.

 

 

Sosyal medyada popüler olan ve milyonlarca izlenen videoya göre çevredekiler de "Özgür Filistin" sloganları attı.

Hem “Kan 11” hem de “Kanal 12 TV” muhabirleri daha önce de Reuters'e seyirciler tarafından ‘çoğunlukla küçümsendiklerini’ söylemişlerdi.

Doha, İsrail'i resmi olarak tanımamasına rağmen, FIFA aracılı bir düzenlemenin parçası olarak bazı İsrailli gazetecilerin doğrudan ev sahibi ülkeye gelmesine izin verdi.

İsrail medyası BAE, Bahreyn, Sudan ve Fas'ın ardından Katar'ın da ‘İbrahim(normalleşme) Anlaşmaları’na katılacağını umduğunu belirttikleri haberler üretiyor.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum