1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Katar Dışişleri Bakanı İsrail İstihbarat Bakanı'nı Susturdu
Katar Dışişleri Bakanı İsrail İstihbarat Bakanı'nı Susturdu

Katar Dışişleri Bakanı İsrail İstihbarat Bakanı'nı Susturdu

Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ile İsrail İstihbarat Bakanı Yuval Steinitz arasında tartışma yaşandı.

09 Şubat 2015 Pazartesi 20:01A+A-

Münih Güvenlik Konferansı'nın kapanış oturumunda Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ile İsrail İstihbarat Bakanı Yuval Steinitz arasında tartışma yaşandı.

Katar Dışişleri Bakanı El-Atiyye, Ortadoğu'nun geleceğiyle ilgili oturumda Steinitz'in asılsız iddialarına cevap vererek İsrailli bakanı susturdu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve terör arasında bağ kurmaya çalışarak Katar'ı teröre destek vermekle suçlayan Steinitz, El-Atiyye'nin cevapları karşısında ne söyleyeceğini bilemedi ve susmak zorunda kaldı.

Katar'ın Hamas Hareketi Siyasi Birimi'ne ev sahipliği yaptığını ve hareketi desteklediğini kaydeden El-Atiyye, Hamas'ın terör örgütü olmadığını, bilakis İsrail işgaline karşı mücadele veren meşru direniş hareketi olduğunu söyledi.

El-Atiyye, ihlalleriyle ve Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayla, barış girişimlerini reddeden tavrıyla yaşananların tek sorumlusunun İsrail olduğunu bildirdi.

Barış istediğini iddia eden İsrail'in öncelikle kendisinin terör eylemlerine son vermesi gerektiğini belirten El-Atiyye, Hamas'ın kendileri için terör örgütü olmadığını, siyasi ve sosyal bir hareket olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT