1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kassam Tugayları’ndan Gençler İçin Eğitim Kampı
Kassam Tugayları’ndan Gençler İçin Eğitim Kampı

Kassam Tugayları’ndan Gençler İçin Eğitim Kampı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Gazzeli gençler için Filistin’de “2019 yılı özgürlük öncüleri kampı” başlattı.

21 Temmuz 2019 Pazar 16:36A+A-

Kassam yaptığı açıklamada, bu kampın genç erkek ve çocukların  neslini kuşatmak ve kurtuluş ve geri dönüş nesli olarak onların desteklenmesi için yapıldığını belirtti. Kassam bu kampa beklentilerinin üstünde on binlerce genç erkek ve çocuğun kayıt olduğunu  söyledi ve kendilerinin büyük bir sorumluluk aldıklarını vurguladı.

Örgütün silah eğitimi verdiği ilk yaz kampı değil. İlk yaz kampı 2014 yılında yapılmış ve kampa yaşları14-17 arasında değişen 20 bin genç katılmıştı. Bu kamp 500 eğitimcinin katılımıyla gerçekleşmişti. Daha sonraki yıllarda yaz kampları katılan genç erkek ve çocuklara  askeri ve mühimmat eğitimi vermeye devam ediyor.

Kassam Tugayları özgürlük kamplarının amacının mücadele ruhunu aşılamak ve gençlere silah eğitimi vermek olduğunu belirtti.

Bu projenin Filistin davası ve vatanından sürülen herkes için pratik proje olduğunu söyleyen Kassam, Gazze’deki birçok kişi için örgüte katılmak için bir fırsat sunuyor. Ancak gönüllü alımlar için bile örgüt çok sıkı şartlar ortaya koyuyor. Gönüllüler içinden sıkı güvenlik önlemleri sonrasında örgüte gençlerden daha yoğun eğitimler için alınanlar oluyor.

Şarku’l Avsat gazetesinin haberine göre Kassam Tugayları Hamas Hareketi’nin kurulduğu 1987 yılından dört sene sonra 1991 yılında kuruldu. Hareketin en önde gelen isimleri Yahya Ayyaş, Salah Şehade ve İmad Akl’dır. İsrail hepsine suikast düzenledi. Tam olarak kaç kişiden oluştuğu bilinmeyen örgüt tahminlere göre 20-30 bin elemandan oluşuyor.

Kassam eğitime başlayan gençleri “özgürlük ve geri dönüş projemizde baş tacımız” olarak tanımladı ve gelecek nesiller için mücadelenin daha çetin geçeceğinden gelecek vaad eden gençlerin eğitildiğini belirtti.

Kaynak: Şarku’l Avsat

HABERE YORUM KAT