1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kassam Tugayları İşgal Bölgesini Füzeyle Vurdu
Kassam Tugayları İşgal Bölgesini Füzeyle Vurdu

Kassam Tugayları İşgal Bölgesini Füzeyle Vurdu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze’den, işgal bölgesinin Aşdod kentine 8 "Grad" tipi füzeyle vurdu. Ayrıca Hayfa kentine de füze fırlatıldığı açıklandı.

15 Temmuz 2014 Salı 14:04A+A-

Gazze’den, İsrail’in Aşdod kentine 8 "Grad" tipi füzeyle vurulduğu bildirildi. 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "İsrail'in Aşdod kentine 8 'Grad' tipi füzeyle vuruldu" denildi. 

Mısır, dün sözde İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu açıklamıştı. 

Siyonist Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesi ise, bu sabah yaptığı toplantıda, Mısır'ın ateşkes girişimini kabul ettiğini belirtti.

İzzeddin el-Kassam Tugayları ise Mısır'ın başlattığı ateşkes girişimiyle ilgili resmi ve gayriresmi makamlardan kendilerine bir bilgi ulaşmadığını, söz konusu girişimin "boyun eğdirme ve diz çöktürme girişimi" olduğunu ve bunu tamamıyla reddettiklerini açıklamıştı.

Bu açıklamadan saatler sonra Hamas'ın Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk, Mısır'ın başlattığı girişim hakkında istişareleri sürdürdüklerini, Hamas hareketinin henüz resmi tutumunu belirlemediğini ifade etmişti.

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda 194 kişi şehid oldu, bin 400 kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT