1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kassam Mücahidi Haryuş Şehit Oldu
Kassam Mücahidi Haryuş Şehit Oldu

Kassam Mücahidi Haryuş Şehit Oldu

2004'te işgal güçlerinin suikast girişimi sonucu ağır yaralanan İzzeddin el-Kassam mücahidi Halid Haryuş şehit oldu.

13 Haziran 2013 Perşembe 14:40A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, dokuz yıl önce işgal güçlerinin kurşunlarıyla yaralanan ve uzun süredir tedavi gören El-Kassam mücahidi Halid Cemal Haryuş'un 11 Haziran Salı akşam saatlerinde hayatını kaybettiğini duyurdu.

İzzeddin El-Kassam mücahitlerinden Halid Cemal Haryuş, 2004 yılında işgal güçlerinin suikast girişimine maruz kalmış ve ağır yaralanmıştı. Filistinli direnişçiyi Tulkerem'deki Sabit Sabit Hastanesi'nden kaçıran işgal güçleri, Halid Cemal Haryuş'u yarasının ciddi olduğundan emin olduktan sonra serbest bıraktı.

Açıklamada, El-Kassam mücahidinin serbest bırakıldıktan sonra Batı Yaka'daki birçok hastanede tedavi gördüğü ve daha sonra tedavi için Ürdün'e götürüldüğü, dokuz yılı aşkın bir sürenin ardından geçtiğimiz günlerde durumunun ağırlaştığı ve bilincini tamamen kaybettiği, bunun üzerine yoğun bakıma alınan Halid Cemal Haryuş'un kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Hamas Hareketi, Filistinli şehidin Kur'an kurslarında yetiştiğini ve direnişçiliğiyle ünlü bir aileden geldiğini bildirdi.

halidcemalharyus_cenaze.jpg

Cenaze Törenine Binlerce Filistinli Katıldı

Binlerce Filistinli, Ürdün'ün başkenti Amman'da hayatını kaybeden İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahidi Halid Cemal Haryuş'u dün  ikindiden sonra Tulkerem Mülteci Kampı'nda son yolculuğuna uğurladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Haryuş'un ailesinin Filistinli direnişçinin naaşının üzerine Hamas Hareketi'nin Kelime-i Tevhid yazılı yeşil sancağını örttüğünü, cenaze kortejinin Tulkerem Mülteci Kampı caddelerinde dolaştığını söyledi.

El-Kassam mücahidi Halid Cemal Haryuş'un cenaze törenine başta ailesi ile Hamas liderleri ve milletvekilleri olmak üzere binlerce Filistinlinin katıldığı ve törende İzzeddin El-Kassam Tugayları'ndan şehidin intikamını almasını isteyen sloganlar atıldığı bildirildi.

Filistinli direnişçinin naaşının Zennabe beldesindeki mezarlığa götürüldüğü ve toprağa verilmeden önce Hamas liderlerinden Şeyh Nasuh Er-Ramini'nin bir konuşma yaparak şehidin ailesini oğullarının şehadeti dolayısıyla kutladığı, şehitlere verilen ayrıcalıkları anlattığı ifade edildi.

Bu arada, Haryuş ailesinin taziyeleri Tulkerem Mülteci Kampı'ndaki Şehit Kemal Salim Salonu'nda kabul edeceği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum