1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kassam Komutanı İyad Şelbaye Şehit Edildi
Kassam Komutanı İyad Şelbaye Şehit Edildi

Kassam Komutanı İyad Şelbaye Şehit Edildi

İsrail, Nur Şems mülteci kampına çok sayıda askerle baskın düzenledi. Kassam komutanı Şelbaye fedakârlık ve direniş dolu bir hayatın ardından Rabbine kavuştu.

17 Eylül 2010 Cuma 18:09A+A-

Siyonist işgal güçleri Batı Yaka'nın Tulkerem şehrine bağlı Nur Şems mülteci kampına baskın düzenleyerek Kassam komutanı İyad Esad Şelbaye'yi (37) şehit etti.

Kassam Tugayları yetkilileri, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptıkları özel açıklamada işgal güçlerinin bu sabah (17 Eylül Cuma) erken saatlerde baskın yaptıkları evlerden birinin Kassam komutanı Şelbaye'ye ait olduğunu ve evde buldukları Kassam komutanını yakın mesafeden vurup şehit ettiklerini belirttiler. Yetkililer devamla, Şelbaye'nin fedakârlık ve direniş dolu bir hayatın ardından Rabbine kavuştuğunu ifade ettiler.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin bildirdiğine göre Nur Şems mülteci kampına çok sayıda askerle baskın yapan işgal güçleri aramaların sonunda Hamas'ın lider ve mensuplarından 15 kişiyi tutukladı. İşgal askerlerinin baskınlarda gerçek mermi ve ses bombalarını kullandıkları ifade edildi.

Operasyon başlamadan önce işgal ordusuna bağlı 15 zırhlı aracın kampın girişini kapattığını belirten muhabirimiz, işgal güçlerinin giriş ve çıkışları kontrol altına aldıktan sonra piyade ve özel birliklerle baskınlara başladıklarını söyledi.

Hamas, Fetih'i Sorumlu Tuttu

Hamas, Abbas milislerini Batı Yaka'nın Tulkerem şehrinde bulunan Nur Şems mülteci kampında Kassam komutanı İyad Esad Şelbaye'nin işgal güçlerince katledilmesi operasyonuna zemin hazırlamakla suçlayıp, işlenen cinayete milislerin de ortak olduğunu belirtti.

Kassam komutanı Şelbaye'nin şehit edilmesi üzerine Filistin Enformasyon Merkezi'ne özel açıklamalarda bulunan bölgedeki Hamas liderlerinden biri şöyle dedi: "Komutan İyad Esad Şelbaye'nin şehit edilmesi operasyonuna zemin hazırlayan Abbas milislerin de sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Kassam komutanı Abbas milisleri tarafından takip ediliyordu. Daha iki gün öncesine kadar onların elinde tutukluydu."

İşgal ordusunun bu korkakça cinayetinin karşılıksız kalmayacağını belirten Hamas yetkilisi, Kassam Tugayları'nın uygun zaman ve mekânda bunun intikamını alacağını ifade etti.

Diğer taraftan İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Batı Yaka halkından özellikle de Tulkerem halkından bugün öğleden sonra Nur Şems'teki Ebu Bekir Camii'nden kaldırılacak olan şehidin cenazesine katılmalarını istedi.

İşgal ordusuna bağlı askerlerin Abbas milislerinin gözü önünde kampı basıp evleri vahşice araması ve Filistinli vatandaşları tutuklayıp Kassam komutanı Şelbaye'yi de katletmesi kampta ve Batı Yaka'nın diğer şehirlerinde büyük bir öfkeye neden oldu.

Diğer taraftan Kassam komutanının şehit edilmesi üzerine Filistin Enformasyon Merkezi'ne özel bir açıklamada bulunan Kassam komutanlarından biri, şehidin yakın mesafeden vurulduğunu belirterek, yapılan bu alçakça saldırının karşılıksız kalmayacağını ve Kassam komutanlarının düşmanı acıtacak şekilde misillemede bulunacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum