1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Kasım Süleymani'nin Adamları Iraklı İnsan Hakları Savunucularını Avlıyor! 
Kasım Süleymani'nin Adamları Iraklı İnsan Hakları Savunucularını Avlıyor! 

Kasım Süleymani'nin Adamları Iraklı İnsan Hakları Savunucularını Avlıyor! 

Irak'ın Kerbela kentinde hükümet karşıtı gösteriler sırasında silahlı saldırıya uğrayan aktivist Fahim et-Tai hayatını kaybetti. 

09 Aralık 2019 Pazartesi 11:59A+A-

Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyindeki Kerbela kentinde hükümet karşıtı protestolar sırasında aktivist Fahim et-Tai'ye silahlı saldırı düzenlendi. 

Yüzbaşı rütbesinde olan ve adının açıklanmasını istemeyen bir polis subayı,  Kerbela vilayet merkezi el-Barudi bölgesindeki protestolara katılan aktivist Fahim et-Tai'nin susturucu takılı silah kullanan 2 suikastçı tarafından öldürüldüğünü söyledi. 

SİLAHLI SALDIRI KAMERADA 

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, gösteriler sırasında yüzü maskeli 2 kişinin motosikletle Tai'ye yaklaşarak ateş açtığı görülüyor. Birkaç kez açılan ateş sonucu Fahim et-Tai, olay yerinde hayatını kaybetti.  

Öte yandan, suikast öncesinde Kerbela Sivil Hareket Koordine Üyesi ve öğretim üyesi olan Mühenned el-Ka'bi, arabasına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanmıştı. 

GÖSTERİLER SIRASINDA PEŞ PEŞE SALDIRI 

Her iki suikastın, protestocuların pazartesi gününden itibaren Bağdat'a yürüyüş düzenleme ve başkentteki halk hareketini destekleme çağrılarılarını artırdığı bir zamanda yapılması dikkati çekti.    

Irak'taki gösterilerde etkin olan aktivistlerin çeşitli şekillerde suikaste uğramasının son zamanlarda artmaya başladığı gözleniyor. Son olarak foto muhabiri Ahmed el-Muhenne de önceki gün uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirmişti. 

 

HABERE YORUM KAT