Rus işgalini görmezden geliyorlar, Çeçen bağımsızlık mücadelesini üstlenmiş kahramanları terörist ilan ediyorlar. Asıl terörist, olayı topluma böyle enjekte etmeye çalışanlardır" dedi.
Rusya'nın propaganda silahını kullanarak tüm dünyada Çeçenlerin verdiği haklı direnişi kırmaya çalıştığını ifade eden Önlü, "Herkes iyi bilsin ki kışın olumsuz şartlarına rağmen Çeçen mücahitler Kur'an-ı Kerim'de ahde ve akitlere bağlı kalınmasının önemi gereği, Allah'a verdikleri sözü de tutarak cephede görevlerinin başındalar. Müslümanlardan duadan başka bir istekleri de yok. Bu anlayışla Ruslara karşı direnen Çeçenler, zafere yaklaştıkça basın yoluyla yapılan çirkin propagandalar ile yalnız bırakılmak isteniyor" diye konuştu.
Çeçen direnişçiler ile mücadele etmede zorlanan Rusların artık farklı yöntemler ile kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını belirten Önlü, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Çeçen kardeşleriniz, cephede Rusların oyunlarına, ağır silahlarına ve ordularına karşı direnirken, bir taraftan da Moskofların arka bahçeliğine soyunan medya ile de mücadele etmek durumundalar. Savaş tüm şiddeti ile sürerken, Ruslar iletişim güçlerini kullanarak bölgeyi güllük gülistanlık gösteriyor. Dünya buna alet olurken Türkiye'de ise kartel medyasının bu kirli tezgâha sahip çıkması bizleri çok üzüyor. Ruslardan daha zalim propaganda izleyen kartel medyası, işgali görmezden gelirken, Çeçen bağımsızlık mücadelesini üstlenmiş kahramanları terörist ilan ediyor. Asıl terörist, bu anlayışı topluma enjekte etmeye çalışanlardır. Biz Müslüman kardeşlerimizi Vakit aracılığıyla uyarıyoruz; asla ve asla Türkiye'de kartel, dünyada ise Rus yandaşı medya tarafından servis edilen haberlere inanmayın. Haberin kaynağını bilmeden, yargısız infaza tabi tutmayın."
İnsanların bilinçli bir şekilde kafalarının karıştırıldığına dikkat çeken Önlü, "Propagandadan etkilenen kitleler Çeçen kardeşlerini unuttukları gibi, Rusların zulümlerini de görmüyor. Bu onların suçu değil. Ruslar ile işbirliği yaparak ticari işlerini yürütmeye çalışan malum medya ve onların tetikçi yazarlarının yüzünden. Biz Türkiye'deki malum medyadan destek istemiyoruz. Sadece doğruları yazsınlar istiyoruz. Kendi çıkarları uğruna vahşetin sözcülüğünden vazgeçmelerini istiyoruz" dedi.
Çeçenistan'da savaşın tüm şiddetiyle sürdüğünü vurgulayan Önlü, "Çeçenler tüm olumsuz şartlara rağmen bağımsızlık çizgisinden vazgeçmiş değiller. Bu mücadele dünyayı şaşırtacak seviyede halen devam ediyor. İnşallah yakın zamanda da zaferin müjdesi verilecektir. Bizler bu mücadelenin uzun soluklu olacağının farkındayız. Ruslar Çeçenistan'da umduklarını bulamayacaklardır. 'Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.' Çeçenler namus, şeref ve haysiyetlerini terk etme lüksünde değiller" diye konuştu. (Vakit)