1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Karşı Devrimciler Mısır’ı Kana Buladı: 5 Ölü
Karşı Devrimciler Mısır’ı Kana Buladı: 5 Ölü

Karşı Devrimciler Mısır’ı Kana Buladı: 5 Ölü

Mısır'ın başkenti Kahire'de Mursi yanlıları ile karşıtları arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 5'e yükseldi. (FOTO)

06 Aralık 2012 Perşembe 10:57A+A-

Mısır Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde çıkan çatışmalarda yaralı sayısının ise 446'ya çıktığı kaydedildi.

Mursi'nin aldığı son kararları ve referanduma sunulacak anayasa taslağını eleştiren muhalefet, protesto gösterilerini önceki gün Cumhurbaşkanlığı Sarayının önüne taşıdı. Mursi'nin kararlarını savunan guruplar ise dün aynı bölgeye gelerek Cumhurbaşkanı Mursi'nin kararlarına destek gösterisi düzenledi. Guruplar arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi yaralandı, akşam saatlerinde azalan çatışmalar ise gece tekrar canlandı.

Güvenlik kaynakları, çıkan çatışmalarda 4 kişinin gerçek mermiyle vurulma sonucu, 1 kişinin ise göğsüne isabet eden havai fişek sebebiyle öldüğünü, yaralananlar arasında 35 güvenlik görevlisinin bulunduğunu aktardı.

Ölenler İhvan Mensubu

Müslüman Kardeşler teşkilatından yapılan açıklamada hayatını kaybeden göstericilerin Mursi destekçileri olduğu, saldırıyı 'baltacı' olarak bilinen grupların gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

AA’da yer alan habere göre muhalefet, Mursi destekçilerini aynı bölgede gösteri yaparak çatışmaya sebep olmakla suçlarken, Mursi'nin destekçileri, göstericilerin bir kısmını 'devrim karşıtı' olmak ve referandumu engellemekle suçluyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise çatışmaların başlamasına neden olan göstericilerden 32 kişinin tutuklandığı, olaylarla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Sabah Namazını Cemaatle Kıldılar

Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde sabah saatlerinde çatışmaların durduğu, Mursi'yi destekleyen göstericilerin büyük bir kısmının cemaat halinde sabah namazı kıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde Mursi'yi desteklemek için toplanan ve geceyi burada geçiren Mısırlıların büyük bir kısmı sabah namazından sonra da ayrılmadı. Mursi yanlısı göstericiler, yeni anayasanın oylamaya sunulacağı 15 Aralık referandumuna kadar sarayın yanından ayrılmayacaklarını ifade ediyor.

misir-egypt-gostericiler-saray02.jpg

Bu arada Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Mahmud Gazlan, çatışmaların, her iki tarafın da protesto gösterilerini başka alanlara taşıması yoluyla engellenebileceğini söyledi.

Sözcü Gazlan, ''İhvan'ın gösterilerden çekilmesi isteniyorsa diğer taraftakiler de çekilsin. Cumhurbaşkanlığı Sarayının sembolik bir değeri var. Protesto gösterileri başka yerde yapılsın, burada yasaklansın'' diye konuştu.

Öte yandan Müslüman Kardeşler teşkilatı liderlerinden Subhi Salih'in İskenderiye'de muhaliflerin saldırısına uğradığı, saldırıda darp edilen Salih'in aracının tahrip edildiği bildirildi.

Mursi karşıtı göstericiler dün akşam Müslüman Kardeşler ve Hürriyet ve Adalet Partisi'ne ait 2 binayı ateşe vermişti.

 

Göstericilere Şiddet Kullanmayın!

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin gün içinde halka sesleneceği bildirildi. Cumhurbaşkanlığı Divan Başkanı Muhammed Rifa el-Tahtavi, "Cumhurbaşkanı Mursi bugün halka önemli mesajlar vereceği bir konuşma yapacak" dedi.

Tahtavi, Mursi'nin göstericilere karşı şiddet kullanılmaması yönünde kesin talimat verdiğini de aktardı.

misir-egypt-gostericiler-saray01.jpg

misir-egypt-gostericiler-saray03.jpg

misir-egypt-gostericiler-saray05.jpg

misir-egypt-gostericiler-saray06.jpg

misir-egypt-gostericiler-saray07.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum