1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Karma Kamptan Vazgeçiş Taraf’ı Gerdi
Karma Kamptan Vazgeçiş Taraf’ı Gerdi

Karma Kamptan Vazgeçiş Taraf’ı Gerdi

Yaz aylarında Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yaz kamplarında kız-erkek ayrımı yapılması Taraf gazetesini gerdi.

25 Mayıs 2012 Cuma 06:54A+A-

Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yaz aylarında gerçekleştirilen kızlı erkek karışık kamplar yerine kız ve erkekler için ayrı kamplar düzenleme projesi Taraf gazetesi tarafından eleştirildi.

Taraf gazetesinden Murat Gürkan imzalı haber:

Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yaz aylarında dokuz ayrı ilde açılacak kamplarda altı yıldan beri yapılan karma uygulamadan vazgeçilerek, kızerkek ayrımı getirildi. Yeni düzenleme ile 11 Haziran-12 Eylül arasındaki kamplar kızlar ve erkekler için ayrı dönemler halinde olacak. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç konuya ilişkin sorulara “Kesinleşmiş, deklare edilmiş bir kararımız olduğunu zannetmiyorum” yanıtını verdi.

Özellikle maddi durumu yeterli olmayan gençlerin umududur gençlik kampları. Gençler hem denizin tadını çıkarmak hem de kızlı erkekli yaşıtlarıyla birlikte vakit geçirerek bütün bir yılın yorgunluğunu atmanın adresi olarak görüp ilgi gösterirler gençlik kamplarına. Kampların bağlı olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı bugüne kadar kız erkek ayrımı gözetilmeden tatil yapılabilen kamplara harem selamlık düzen olarak tabir edilen bir sistem getiriyor. Aydın Kuşadası Davutlar, Antalya Duacı, İzmir Paşalimanı, Trabzon Düzköy, Kastamonu Kadıdağı, Mersin Silifke Akkum, Antalya Akseki Bademli, Bolu Aladağlar ve Denizli Cankurtaran’da 11 Haziran-12 Eylül arasında dokuz dönem halinde açılacak deniz ve yayla kamplarında altı yıl aradan sonra bu sezon, karma kamptan vazgeçilerek, kız ve erkeklerin ayrı dönemler halinde buralara gelmeleri kararlaştırıldı. Açıklama Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Kampları internet sitesinden yapıldı.

Kızlar ve erkekler ayrı

Açıklamaya göre Aydın Kuşadası Davutlar’daki deniz kampında kızlar 1, 2, 5, 6, 9’uncu dönem, erkekler ise, 3, 4, 7 ve 8’inci dönemlerde kamp yapabilecek. Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçlarının Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca karşılandığı belirtilen açıklamada “Kamplara 13 yaşından küçük ve 22 yaşından büyük gençlerin kaydı yapılmayacak. Başvurular 14 Mayıs-31 Mayıs 2012 tarihleri arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri içerisinde gençlik merkezlerinde kurulacak bürolara yapılacak” denildi.

Sağlıklı bir uygulama değil

“Kız ve erkek ayrı kamp uygulamalarında çocuklara karşı cinsin ulaşılmaz ve gizli olduğu hissini verdiğinizde bu çocukların kişisel gelişimlerinde sıkıntı oluşturur” diyen Pedagog Ekrem Çufa “Bu kamplarda iki ayrı sistem kullanılabilir. İsteyen aile karma kampa gönderir, isteyen sadece kız ya da erkek kampına. Bu haliyle sağlıklı bir uygulama değil” diye konuştu.

Bu tarz kampların iki cinsin birbirini tanıması açısından çok önemli olduğunu söyleyen Uzman Psikolog Gülten Demirdöven ise “İleride sosyal yaşamın içinde zaten birarada olacaklar. Karşı cinsi korkulacak, çekinilecek bir imge olarak görmemeliler” dedi.

Bakan ne dedi?

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç katıldığı bir etkinlikte gazetecilerin “Gençlik kamplarında kız-erkek öğrenci ayrımı yapılacağı açıklandı. Neler söylemek istersiniz” sorusuna şu yanıtı verdi.

“Kız-erkek kamplarını ayırmak şeklindeki bir uygulamadan ziyade, gelen talep doğrultusunda kız kamplarına gitmek isteyenleri, kız kamplarına, erkek kamplarına gitmek isteyenleri erkek kamplarına yönlendirme şeklinde bir hazırlık yürütülüyor. Fakat şu an internet üzerinden başvuruların alınacağı bir takvim içindeyiz. Ne kadar başvuru olacak, ne kadar talep gelecek, talep bu yönde mi, başka yönde mi bunun değerlendirmesini yapacağız. Şuan itibariyle alınmış, kesinleşmiş bir kararımız olduğunu zannetmiyorum.” 

HABERE YORUM KAT