1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Kardeş Türkiye'ye Teşekkür Ediyoruz"
"Kardeş Türkiye'ye Teşekkür Ediyoruz"

"Kardeş Türkiye'ye Teşekkür Ediyoruz"

Kocaeli Üniversitesi Suriyeli Öğrenciler Birliği, “Umudun Karanfili” isimli proje kapsamında Kocaeli sokaklarında karanfil dağıtarak halka teşekkür etti.

21 Haziran 2015 Pazar 15:16A+A-

Haksöz Haber

Kocaeli’de yaşayan Suriyeli öğrenciler, üzerine “Kimsesiz zamanlarımızda kimimiz oldunuz, bize evinizi açtınız, ekmeğinizi paylaştınız. Kardeş Türkiye’ye teşekkür ediyoruz.” yazılı notların iliştirildiği, kendi elleriyle hazırladıkları karanfilleri Kocaeli sokaklarında dolaşa dolaşa, halkla muhabbet ede ede, bir bir halka dağıttılar.

Karanfillerin dağıtıldığı insanlar önce şaşırdı, daha sonra yüzlerini bir tebessüm aldı, “Biz teşekkür ederiz” dediler, el sallayıp selâm verip yollarına devam ettiler. Kimisi de kucaklaşmak istedi, kucaklaştılar.

Halka karanfil dağıtırken video çekildi ve sosyal medyada paylaşıldı. Videoda Kocaeli halkından birinin dile getirdiği şu cümleler her şeyi özetliyor:

“Suriyelileri çok seviyorum. Müslümanız. Suriyelilerin ülkelerinden başka ülkelere sığınmak zorunda kalması üzücü bir şey ama burası da Suriyelilerin vatanı, sevgiyle karşılayacağız, hep beraber yaşayacağız. Çünkü aynı toprakları paylaşıyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT