1. HABERLER

  2. HABER

  3. Karayılan'dan Ramazanda Ateşkese Ret
Karayılandan Ramazanda Ateşkese Ret

Karayılan'dan Ramazanda Ateşkese Ret

“Ramazan’da elinizi tetikten çekin” çağrısına Karayılan’dan ret: “Savaşın durması için Erdoğan’a gidin, top onda.”

20 Temmuz 2012 Cuma 11:51A+A-

Dengê Demokrat Oluşumu’nun başlattığı ve birçok tanınmış aydının destek verdiği “Ramazan ayında ateşkes yapılsın” çağrısına KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan’dan yanıt geldi. AKP hükümetinin ateşkes zemini bırakmadığını savunan Karayılan, çağrıcılara seslendi: “Eğer savaşın durmasını istiyorsanız Erdoğan’a gidin, top ondadır.”

Karayılan, Fırat Haber Ajansı!na (ANF), son günlerde geniş kesimlerce başlatılan ateşkes çağrılarıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Topu Erdoğan’a Attı

Karayılan’ın ateşkes çağrılarıyla ilgili sözleri özetle şöyle: “Eğer savaşın durmasını istiyorsanız Erdoğan’a gidin, top ondadır. Çünkü savaşın düğmesi onun elinde ve her gün o düğmeye basmaktadır. Bizim üzerimizde, Önderliğimizin üzerinde ve halkımızın üzerinde bu kadar baskı varken bu tür şeyleri bizim kaale almamızın mümkünatı yoktur. Yoksa biz de her zaman mübarek Ramazan aylarını ve dinî bayramları hürmetle karşılıyoruz ve aslında mümkün olduğu kadar barışçıl koşulların sağlanmasından yana politikalar geliştirmişizdir. Ancak AKP hükümeti bugün bunun zeminini bırakmamıştır. Biz yoğun bir saldırı altındayız ve bu saldırı karşısında direnmek bizim boynumuzun borcudur. Eğer yumuşamayı isteyenler varsa hükümete gitsinler, hükümet, insanlık dışı, hukuksuz tecrit politikasını sona erdirsin, özgürlük imkânını geliştirsin.

Kürt siyasetçilerini tutuklamaktan vazgeçsin, Kürt halkına karşı yapılmış bu kadar haksız uygulamalara son versin, açıkça katlettiği 34 insanımız için özür dilesin. Yumuşama böyle olabilir. Biz sorunun diyalog ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi için yapılması gereken her şeyi yaptık. Zemini olsa şimdi de yaparız ama şimdi zemini yoktur, zemini ortadan kaldırmışlardır.

“Kararı Gözden Geçirmeli”

Ateşkes çağrısının başlatıcısı olan Dengê Demokrat Oluşumu’nun Sözcüsü Turan Sarıtemur, Taraf gazetesine Karayılan’ın açıklamaları hakkında şunları söyledi:

Silahların susması için şu an zemin hazır değil demek yanlıştır. Murat Karayılan’ın bu kararı acilen tekrar gözden geçirmesi lazım. Karayılan’ın ‘Eğer savaşın durmasını istiyorsanız Erdoğan’a gidin’ sözüne katılıyorum. Zaten biz de, Başbakan’a, Beşir Atalay’a, Sadullah Ergin’e, bize bir an önce çağrımız hakkında Abdullah Öcalan’la görüşme fırsatı vermelerini istedik.

Öcalan’ın çağrımızın altına imzasını atacağına inanıyorum. Ayrıca bizim çağrımız sadece PKK’ye değil, Başbakan’a ve Genelkurmay’a da yönelikti. Ancak bir taraf silahı susturunca diğeri otomatik olarak susturuyor. Karayılan bu kararı tekrar gözden geçirmezse sorgulanır hale gelirler. Kürt halkı sorgulamaya başlar. Bizim çağrımız silahı bırakın değil, silahları susturun çağrısıdır. Bu, acı çekenlerin çağrısıdır.

HABERE YORUM KAT