1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Karanlık Oda’dan Yavuz Hırsız Tiyatrosu!
Karanlık Oda’dan Yavuz Hırsız Tiyatrosu!

Karanlık Oda’dan Yavuz Hırsız Tiyatrosu!

Önce Peygambere ve İslam'ın kutsallarına hakaret edip kaos planladılar, şimdi de densizliğe verilen tepkiler üzerinden provokasyon için zemin oluşturuyorlar...

30 Aralık 2018 Pazar 19:45A+A-

"Karanlık Oda" diye nitelendirilen oda TV, Peygamber'i ve İslam'ın kutsal değerlerini hedef alan yayınlarıyla gündemdeki yerini koruyor.

Cihad kavramı üzerinden Peygamber'e, sahabeye, İslam tarihine alenen hakaret eden söz konusu karanlık yapı, tüm Müslümanları rencide eden son yayından sonra özür dilemesi, söz konusu iğrenç yazıyı yayından kaldırması beklenirken, kendisine gösterilen tepkilerden kaos devşirmeye çalışması "yavuz hırsız" misalini akıllara getirdi.

Türkiye'de darbe çığırtkanlığının ana merkezi olan, toplumsal kaosun algı merkezi olarak yayın yapan oda TV'nin, tüm Müslümanları hedef alan yayınları hakkında hâlâ hukuki bir sürecin başlatılmaması ise akıllarda farklı soru işaretleri oluşmasına neden oluyor.

Kamuoyu; TCK'nın 216. Maddesi hükmü uyarınca "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu işleyerek, toplumsal infiale neden olacak yayınlar yapan söz konusu site ve yöneticileri hakkında bir an önce yasal işlem başlatılmasını beklerken, söz konusu yazının dahi hâlâ yayında olması soru işaretlerini çoğaltıyor.

Müftülerin, müderrislerinin çağrılarıyla Anadolu'dan binlerce medrese talebesinin, başta Pakistan olmak üzere İslam coğrafyasından gelen binlerce Müslümanın "ümmet şuuruyla" Çanakkale'de savunduğu, çarpıştığı ve şehid olduğu bu topraklarda kendini bu ülkenin dokunulmazları gören karanlık odaklar, ülkede kaos oluşturmak için İslam'ın kutsallarına saldırma cüreti gösteriyor. Bu da yetmezmiş gibi, densizliklerine tepki gösterenleri de iftiralar ile hedef alıyorlar.

Peygamber efendimizi hedef alan ve hakaretler içeren yayınlar üzerine soruları cevaplayan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, oda TV'nin ismini dahi anmadan hakaret içerikli yazıyı kaleme alanları özür dilemeye ve tövbe etmeye davet ederken, yavuz hırsız misali Müftü Bey'in beyanlarını tersyüz etmeye kalkışmaları pişkinliğin de ötesine geçti.

"Kampanyalar yaparak, bir takım algı operasyonları ile hakaret etmeye çalışıldığını ve yapılanların toplum vicdanında mahkûm olacağını" vurgulayan Müftü Ahmet Altıok, yavuz hırsızların hedefi oldu. Karanlık odakların müftüye saldırarak, CHP ve HDP'li kimi milletvekilleri ile birlikte algıları yönetmeye, zihinleri manipüle etmeye çalıştıkları görülüyor.

"Karanlık oda"nın Kur'an ayetleri üzerinden ironi yaparak Peygambere alenen hakaret etmesi kamuoyunun ciddi tepkisini alırken sessiz kalan CHP ve HDP'li milletvekillerinin oda TV'yi sahiplenmesi ise gezi benzeri bir "kutsal ittifak!" kurulduğuna işaret ediyor. Bu durum, Oda TV'de yayınlanan meşum yazının alelade hazırlanmadığını, organize bir kumpas olduğuna işaret ediyor.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erek, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, 25. ve 26. Dönem CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ve HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık gibi isimlerin sosyal medya üzerinden Siirt Müftüsünü hedef almaları, Gezi provokasyonunda sıkça öne çıkan bu isimlerin oda TV platformunda tekrar buluşmaları organizasyonun derinliğine ve kirliliğine işaret ediyor.

İslam'ı hedef alan yayınları ile "kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike" oluşturan bu grup toplum vicdanında mahkûm edilmişken, kamuoyu; Adalet Bakanlığından, ülkenin gerçek hukuk adamlarından bu ahlaksız cürete karşı hukuki süreci başlatmasını bekliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT

6 Yorum