1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Karamollaoğlu’na göre hilafet devam ediyordu, AK Parti kaldırdı!
Karamollaoğlu’na göre hilafet devam ediyordu, AK Parti kaldırdı!

Karamollaoğlu’na göre hilafet devam ediyordu, AK Parti kaldırdı!

Halk Tv’de Şirin Payzın’ın programına konuk olan Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet kurulurken hilafetin aslında TBMM şahsı manevisinde mündemiç olduğu için kaldırılmadığı, ancak, meclisi etkisiz hale getiren AK Parti’nin hilafeti kaldırdığını iddia etti.

18 Eylül 2020 Cuma 12:02A+A-

Yahya Fırat / Haksöz-Haber

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk Tv’de Şirin Payzın’ın Sözüm Var programına konuk oldu. Payzın’ın gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, verdiği cevaplarla Kemalistlere şirin görünme çabasının yanı sıra ve Atatürk güzellemesini de başka bir boyutta taşıdı. 

Yaşadığı zihinsel savrulma nedeniyle adeta bir ulusalcı refleksiyle konuşan Karamollaoğlu, zorlayıcı olmayan bir laiklikte uzlaşabileceklerini söyledi. 

Hilafetin aslında kaldırılmadığı gibi komik bir iddiayı öne süren Karamollaoğlu, “Türkiye’de aslında hilafet vardı. Ancak, bu arkadaşlar (AK Partililer) ortadan kaldırdılar. Hilafet kaldırılırken Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği bir söz vardı; Hilafet TBMM şahsı manevisinde mündemiç olduğu için kaldırılmamıştır. Yani hilafet kalkmadı. Siz (AK Partililer) meclisin gücünü ortadan kaldırınca hilafeti siz yok ettiniz.” ifadelerini kullandı.  
Laik devlet ve İslami devlet tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu, Hz. Muhammed ve sonrasında İslami bir yönetim tarzının ortaya konmadığını, 4 halifeden sonra hilafetin kaldırıldığı ve krallığın geldiğini ileri sürerek laik ve Kemalist devletle nasıl barışık olduğunun ve herhangi bir sorununun olmadığını gösterdi. 

Ayasofya Camisi’nde kılınan ilk Cuma namazında kılıçla hutbeye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaptığı eylemin doğru olmadığını belirten Karamollaoğlu, Hz. Muhammed’in hiçbir zaman kılıçla hutbe vermediğini aktardı. 

Anlaşılan Karamollaoğlu, resulün izinde gidiyor! Hem de her fırsatta İslam’a ve Müslümanlara saldıran laik ve Kemalistlere şirin görünerek ve hakikati eğip bükerek bunu yapıyor!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum