1. HABERLER

  2. HABER

  3. Karamehmet ve Bilgin'e Hapis Cezası
Karamehmet ve Bilgine Hapis Cezası

Karamehmet ve Bilgin'e Hapis Cezası

İş adamı Mehmet Emin Karamehmet ve Dinç Bilgin'e "Bankacılık Kanunu'na muhalefet" davasında hapis cezası verildi.

11 Mayıs 2013 Cumartesi 00:14A+A-

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, sanıklar İsmail Sezer Bilgili, Mehmet Emin Karamehmet, Orhan Emirdağ, Osman Berkmen ve Dinç Bilgin katıldı.

Mahkeme heyeti, suç tarihinde Pamukbank'ta yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan sanık Mehmet Emin Karamehmet'in, yönetim ve denetiminde bulunan bankaya ait toplam 460 milyon 563 bin 693 Türk lirasını kendisine ve şirketlerine menfaat temin ederek zimmetine geçirdiğini belirterek, sanığın "adiyen zimmet" suçunu işlediği anlaşıldığından 7 yıl 1 ay 16 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi. 

Heyet, sanık Dinç Bilgin'in, Pamukbank'a ait 16 milyon 236 bin 950 Türk lirasını "back to back" kredi olarak önce Pamukbank'tan kredi gibi kendisine ait grup şirketlerine aldığını, sonra da kendi bankası olan Etibank aracılığıyla karşılık kredi kılıfıyla sanık Karamehmet'e verdiğini ifade etti. Mahkeme heyeti,  Karamehmet'in zimmete geçirmesine iştirak edip, zimmet suçunu işlediğinden Dinç Bilgin'in 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Heyet, Bilgin'e verdiği cezayı, banka zararının tamamının soruşturmadan önce ödenmiş olması ve sanığın duruşmalardaki davranışlarını dikkate alarak, 1 yıl 11 ay 10 güne indirdi. (AA)

 

HABERE YORUM KAT