1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Karadavi'nin Kızı Açlık Grevine Başladı
Karadavi'nin Kızı Açlık Grevine Başladı

Karadavi'nin Kızı Açlık Grevine Başladı

Mısır'da geçen yaz gözaltına alınan Yusuf el-Karadavi'nin kızı, kendisine uygulanan yavaş yavaş öldürme işkencesine son verilmesi ve hapishanedeki kötü şartların iyileştirilmesi amacıyla açlık grevine başladı.

27 Haziran 2018 Çarşamba 13:35A+A-

Mısır’daki Kanatır Kadınlar Hapishanesi'nde tutulan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin Kızı Ala el-Karadavi’nin açlık grevine başladığı belirtildi.

Katar merkezli Al Jazeera kanalına konuşan Ala el-Karadavi’nin avukatı, müvekkilinin kendisine uygulanan yavaş yavaş öldürme işkencesine son verilmesi ve hapishanedeki kötü şartların iyileştirilmesi amacıyla açlık grevine başladığını, söz konusu durum düzelinceye kadar da devam edeceğini söyledi.

Avukat, Karadavi'nin hukuki hiçbir dayanak olmaksızın gözaltına alındığını, kendisine gerçek anlamda hiçbir suçlama yönetilmediğini hakkında dava dahi açılmadığını ifade etti.

Ala el-Karadavi, cam kafese konulup gözaltı süresi 45 gün uzatıldı

Kanatır Kadın Hapishanesi’nden alınarak dün Giza Ceza Mahkemesi’ne götürülen Ala el-Karadavi, cam kafese konulmuş, avukatlarının savunmasına izin verilmeksizin, gözaltı süresinin 45 gün daha uzatılmasına hükmedilmişti.

Ala Karadavi ve eşi Husam Halef Temmuz 2017’de Mısır'ın kuzeyindeki Sahil eş-Şemali bölgesindeki evlerinde gözaltına alınmış, Karadavi 300 gün boyunca hücrede tutulmuş ve ailesi ile görüşmesine izin verilmemişti.

Uluslararası Af Örgütü tarafından Ala el-Karadavi ile ilgili yapılan açıklamada, "kendisine uygulananların uluslararası normlara göre işkence olarak kabul edildiği" belirtilmişti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum