1. HABERLER

  2. HABER

  3. Karadavi: İşgalcilerin Ermenilere Ağlaması Garip
Karadavi: İşgalcilerin Ermenilere Ağlaması Garip

Karadavi: İşgalcilerin Ermenilere Ağlaması Garip

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi, 1915 yılı Ermeni olaylarına ilişkin Türkiye aleyhinde yürütülen kampanya ve yapılan açıklamaları kınadı.

28 Nisan 2015 Salı 02:15A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Ermeni iddialarıyla ilgili Türkiye aleyhinde kasıtlı kampanyalar yapıldığı belirtilerek, "Müslüman, gelişmiş ve adil bir ülke olan Türkiye'yi uluslararası konulardaki ahlaki rolünü hedef alan kinli akımlar karşısında destekliyoruz" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tarihi çarpıtarak, 1915 yılı olaylarında öldürülen Ermenilerin sayısını abartmanın yanı sıra Osmanlı vatandaşı Müslümanların sayısını gözardı etmek, gerçekleri değiştirmeyeceği gibi özgürlükler, gelişme ve kalkınma dönemini yaşayan Türkiye aleyhinde kasıtlı olarak başlatılan kampanyalar insaf sahibi kimseleri Türkiye'yi savunmaktan alıkoyamaz. Türkiye'nin, olaylarla ilgili arşivlerin bağımsız tarihçi ve insaf sahibi araştırmacılar tarafından araştırılması ve çıkan sonuçların dünya kamuoyuna açıklanmasına yönelik davetinin kabul edilmemesi, iddiaların yalanlardan ibaret olduğuna en büyük kanıttır."

"İşgal ettikleri topraklarda ellerini kana bulayanların, Ermeniler için gözyaşı dökmesinin garip bir durum olduğu" vurgulanan açıklamada, "Canlı duran tarih unutulmadı. Tarih Avrupa askerlerinin, Haçlı Seferleri döneminde Kudüs ve Şam'da uyguladığı katliamları unutmadı. Endülüs (İspanya) Müslümanlarına karşı yapılan katliamlar da akıllardan silinmedi daha. Yakın tarih ile yaşadığımız bu dönem ise şu farklı renklere bürünen dünyanın desteklediği işgal yönetimi (İsrail) tarafından savunmasız Filistin halkına karşı işlenen menfur uygulamalara tanıklık ediyor" ifadelerine yer verildi.

Türkiye aleyhindeki kampanyaları kınayan Karadavi, söz konusu iddialar karşısında "Guantanamo ile Ebu Gureyb hapishanelerinin yanı sıra Myanmar ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlara karşı yapılan katliamları" örnek göstererek dile getirilen açıklamalara tepki gösterdi.

 (AA)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT