1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Kara Propaganda Faaliyetinin Altından Bakın Kim Çıktı?
Kara Propaganda Faaliyetinin Altından Bakın Kim Çıktı?

Kara Propaganda Faaliyetinin Altından Bakın Kim Çıktı?

Lübnan güvenlik güçleri Twitter üzerinden Hıristiyanlara yönelik korku mesajları yayan kişinin IŞİD değil, Hizbullah mensubu olduğunu ortaya çıkardı.

16 Ağustos 2014 Cumartesi 16:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Baalbek’in Özgür Sünnileri” adlı bir hesaptan Lübnan’daki azınlıklara yönelik tehdit mesajları yayılması aylardır Lübnan medyasının gündemindeydi. Haziran ayında aynı hesaptan söz konusu grubun Ebu Bekir Bağdadi’ye biat ettiği de duyurulmuştu.

Grup adına iletilen ve “Bekaa İslam Emirliği kafirlerin kiliselerini yok edecek” türünden mesajlar üzerine Lübnan istihbarat servisi teyakkuza geçmişti. Hatta bu hesabın batılı istihbarat servisleri ya da Lübnan’ı tekrar etnik ve dini bir çatışmaya sürüklemeye çalışan Arap ülkelerinin istihbarat mekanizmalarının işi olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Buna karşın Lübnan’da yayın yapmakta olan Future TV kanalı İslam Devleti örgütünün twitter hesabından taraftarlarına söz konusu hesabın sahte olduğu yönünde bir uyarı yaptığını bildirmişti.

Lübnan güvenlik güçlerinin çabaları sonucunda bu hesabı işleten kişinin Şiilerin yoğun yaşadığı Baalbek’in Şuravina kasabasında yaşayan 19 yaşındaki Yadi Hüseyin el-Hüseyin adlı kişi olduğu belirlendi ve kendisi tutuklandı. Panik yaratan tweetlerin Baalbek çıkışlı olduğu ve Hüseyin’in Blackbery telefonundan gönderildiği tespit edilmiş oldu.

Lübnan Haber Ajansı muhabiri Bessam Ebu Zeyd güvenlik güçlerinden aldığı bilgiye göre yakalanan şahsın Hizbullah’a mensup bir kişi olduğunu öğrendiğini ifade etti. Buna karşın Hizbullah, Hüseyin’in kendileriyle irtibatlı olduğu iddiasını reddettiler. 

middleeasteye.com /Çev: Hasan Soylu

HABERE YORUM KAT