1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kanser Tedavisinde Umutlandıran Keşif
Kanser Tedavisinde Umutlandıran Keşif

Kanser Tedavisinde Umutlandıran Keşif

Fransız biyoloğun bulduğu bir molekül, kanser tedavisinde yeni bir dönem başlatabilir.

12 Şubat 2015 Perşembe 15:44A+A-

Fransız biyoloğun bulduğu bir molekül, kanser tedavisinde yeni bir dönem başlatabilir. Biyolog Aurelie Juhem, 7 yıl süren fareler üzerindeki araştırmalarda molekülün bazı kanser türlerinin tedavisinde olumlu sonuçlar verdiğini belirledi.

Dr. Juhem, "ET-D5" adı verilen molekülün hücre bölünmesini engelleyerek tümörün büyümesini durduğunu saptadıklarını vurguladı.

Molekülün, tümörü besleyen kan damarlarını da yok ettiğini belirten Juhem, böylece zayıflayan tümörün öldüğünü söyledi.

Farelerin derisinin altına insanlardan alınan küçük bir parça tümörün yerleştirildiğini anlatan Juhem, 2-3 dozluk tedaviden sonra tümörün kütlesinin yüzde 95'ten fazlasının ölü hücrelerden oluştuğunun gözlendiğini belirtti. 

Biyolog, ekibiyle geliştirdiği özgün yöntemin hap şeklinde olması, hem tümör hücrelerini hem de tümörü besleyen damarları hedef alması açısından önem taşıdığına dikkati çekti. 

Bir proje için gereken maddi desteği sağlamak için projeye ilgi duyan insanları ortak ağ üzerinden bir araya getirerek elde etmek üzerine kurulan "CrowdFunding" (Kitlesel fonlama) adlı sisteme başvuran Juhem, bir sonraki adımda toksikoloji testlerinin yapılması gerektiğini ancak bunun için 500 bin avroya ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT