1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kanadalı Aktivist Esed Aleyhine 800,000 Savaş Suçu Belgesini Topladı
Kanadalı Aktivist Esed Aleyhine 800,000 Savaş Suçu Belgesini Topladı

Kanadalı Aktivist Esed Aleyhine 800,000 Savaş Suçu Belgesini Topladı

Kanadalı insan hakları aktivisti William Wiley, Esed rejiminin savaş suçlarını işlediğine dair yaklaşık 800 bin belgeyi ele geçirdi.

22 Ağustos 2019 Perşembe 11:54A+A-

Yahya Fırat/ Haksöz Haber

Middle East Monitor’un haberine göre, William Wiley yaklaşık 6 yıl boyunca ve 40 Suriyeli aktivistin desteğiyle topladığı belgeleri güvenlik gerekçesiyle bir Avrupa ülkesinde tutuyor.

Wiley’in elde ettiği belgelerin, daha çok rejime ait askeri mahkemelerdeki insan hakları ihlalleri ve Esed’in askerlere verdiği emirlerden oluştuğu bildirildi. Edinilen bilgiye göre, belgelerin işkence ve katliamlardan oluşan fotoğraflar ve savaş suçunu içeren emirlerden oluştuğu açıklaması yapıldı.

Wiley, elde ettiği belgeleri Beşşar Esed’in savaş suçlarından dolayı uluslararası bir mahkemede yargılanacağı bir günde teslim etmeyi umuyor. Wiley, “Elimde Esed’in savaş suçu işlediğine dair sağlam kanıtlar var. Bu kanıtlar çok sağlam bir arka planına sahip.” dedi.

Wiley, Haaretz gazetesine verdiği demeçte, “Esed’in bu korkunç katliama öncülük ettiğine dair çok sağlam kanıtlar elde ettik. Uzun yıllar boyunca uluslararası kuruluşların bu konuda neler yapıp yapmadıklarını da yakından takip ettik.” açıklamasını yaptı.

Daha önce Kanada ordusunda da çalışan Wiley, uluslararası savaş suçları alanında doktorasını yaptı. Wiley, doktora tezini Slobodan Miloseviç’in savaş suçları üzerine yaptı.

HABERE YORUM KAT