1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kamer Genç'ten 'Evet'çilere Ağır Hakaret
Kamer Gençten Evetçilere Ağır Hakaret

Kamer Genç'ten 'Evet'çilere Ağır Hakaret

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, katıldığı bir panelde referandumda 'Evet' oyu kullananlara ağır hakaretlerde bulundu.

05 Ekim 2010 Salı 18:26A+A-

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Balıkesir'in Edremit ilçesinde katıldığı panelde "Bakın ben bu Aziz Nesin'e çok kızıyorum. 'Toplumda yüzde 60 aptal var' demişti. Yüzde 30 falan deseydi hiç olmazsa demokrasi kurtulurdu. Baksanıza yüzde 58 'evet' çıktı. Evet oyları yüzde 58'de kaldı, yüzde 2 yanılma payı var Aziz Nesin'in" dedi.

"AKP CUMHURİYETİ YIKMAK İSTİYOR"

Edremit'e bağlı Çamcı köyünde Alevi Kadınlar Birliği'nin düzenlediği panele 22. Dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları ile birlikte konuşmacı olarak katılan Kamer Genç, AK Parti'ye çok ağır ithamlarda bulundu. "Yapılan anayasa değişikliği ile demokrasi güçlendirilseydi, yargı bağımsızlığı olsaydı ben niye bu anayasaya hayır oyu vereyim ki? AKP Türkiye Cumhuriyeti ile barışık değil. Bunlar istiyorlar ki Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti yıkmak, yerine hain bir sistem getirmek bunların amacı.

Yeni yapılan değişiklikle bundan sonra naylon fatura düzenleyenler, hayali ihracatçılar ellerini kollarını sallaya sallaya yurt dışına kaçabilecekler. Mevcut anayasada bu engelleniyordu" dedi.

"TAYYİP BEY'DE NE CİĞER VARMIŞ YAHU"

"İhaleleri istediği gibi yapacaklar, istedikleri adama verecekler Danıştay da bunu denetlemeyecek. Yeni düzen bu" diyen Genç, "Ne diyordu Tayyip Erdoğan 'Yargı benim ciğerimi yakıyor' diyordu. Bakın örnek vereyim hemen, Seydişehir Alüminyum tesislerinin tespit edilmiş değeri 4.5 milyar dolar. Bu tesisleri 300 milyon dolara sattılar. Danıştay da bunu durdurdu. Bu özelleştirmeyi durdurmak Tayyip'e göre onun ciğerini karartmak. Tayyip 'ben istediğim yeri istediğim kişiye yargı denetimsiz çok az paraya veririm' diyor. Yine Balıkesir'de yaşadık. Seka'nın 51 milyon dolardı tespit edilen değeri. Ama kendi yandaşlarına 1 milyon dolara sattılar. Danıştay da buna 'dur' dedi. Tüm bunlara engel olan Danıştay, Tayyip Erdoğan'ın ciğerini karartıyor. Vay vay vay ne ciğer varmış Tayyip Erdoğan'da yani" diye konuştu.

"EN İLKEL REJİMLERDE BİLE BÖYLE ZULÜM GÖRÜLMEDİ"

Türkiye'nin karanlık faşist bir rejime doğru gittiğini öne süren Kamer Genç, "Bakın kendi atadıkları emniyet müdürü açıklıyor, 'yargıda, poliste, askerde Fethullah Gülen'in kurduğu bir teşkilat var. Her teşkilatın başında bir imam var' diyor. 'Bunlara bağlı olan bazı cumhuriyet savcıları, özel yetkili hakimler var' diyor. Kendilerine karşı olan adamlar hakkında dinleme kararı alıp, hayali bir ihbar mektubu düzenleyip, arama kararı alıyorlar. Sonra o evrakı eve atıveriyor polis, o insanları da aylarca yıllarca içeri atıyorlar. Dünyanın en ilkel rejimlerinde bile görülmemiş bir olaydır bu. Türkiye'de yargı bağımsızlığı artık kalmamıştır. Vatandaş AKP'ye karşı korumasızdır" dedi.

"AZİZ NESİN'E KIZIYORUM..... YÜZDE 2 YANILMA PAYI VAR"

Referandumdan sonra Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmayı da eleştiren Genç, "Tayyip Erdoğan çıktı sanki böyle herkesi seven, herkesi kucaklayan, demokrat bir kişiliği ile konuşma yaptı. Külliyen yalan. Şimdi neymiş yüzde 42'nin korkusunu giderecekmiş. Biz de yuttuk!

Bakın ben bu Aziz Nesin'e çok kızıyorum. Toplumda yüzde 60 aptal var demişti. Yüzde 30 falan deseydi hiç olmazsa demokrasi kurtulurdu. Baksanıza yüzde 58 'evet' çıktı. Evet oyları yüzde 58'de kaldı, yüzde 2 yanılma payı var Aziz Nesin'in. AKP Türkiye'yi faşizan bir yönetime götürüyor. Tayyip Erdoğan kan davası güdüyor. Tayyip-Gül Türkiye'yi karanlık bir rejime götürüyor. Ama bu hevesleri kursaklarında kalacak, sizlerin oyları ile CHP iktidara gelecek" dedi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum