Kalibaf'tan, "ABD'nin anlaşmayı ihlal etmesi durumunda karşılık verecekleri" uyarısı

Kalibaf'tan, "ABD'nin anlaşmayı ihlal etmesi durumunda karşılık verecekleri" uyarısı

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Washington’un Tahran ile yaptığı anlaşmayı ihlal etmesi durumunda İran’ın karşılık vereceği uyarısında bulundu.

İran devlet televizyonuna göre, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, İran'a gelen Endonezya Halkın Danışma Meclisi Başkanı Ahmed Muzani ile görüştü.

Kalibaf, görüşmede, ABD ile müzakerelerin yalnızca savaşa hazır olanlar tarafından yürütülmesi gerektiğini belirterek, Washingtonun Tahran ile yaptığı anlaşmayı ihlal etmesi durumunda İranın karşılık vereceği uyarısında bulundu.

Son savaşta ABD, İsrail ve NATOnun, İranı birkaç gün içinde teslim olmaya zorlayabileceklerini düşündüğünü vurgulayan Kalibaf, savaşın İran'ın teslim olmasıyla sona ermeyeceğini, dünyanın da bunu gördüğünü ifade etti.

Kalibaf, ABDlilere güvenmediklerini, müzakereler sırasında bunu ABD Başkan Yardımcısı James D. Vancea da söylediğini aktardı.

Ülkelerini savunmaktan vazgeçmeyeceklerini belirten Kalibaf, ABD'nin anlaşmayı ihlal etmesi durumunda ABDye karşı kararlı bir şekilde duracaklarını söyledi.

Kalibaf, savaşı sona erdirmenin tüm ülkeler için öncelikli bir konu olduğunu ifade ederek, Ancak herkes bu savaşın İran'ın teslim olmasıyla asla sona ermeyeceğini bilmelidir. değerlendirmesinde bulundu.

Endonezya Halkın Danışma Meclisi Başkanı Muzani de İran ile ABD arasındaki savaşı sona erdirme çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Kalibafın çabalarının barışa yol açabileceğine inandığını söyledi.

Kalibaf ile Muzani, iki ülke arasındaki ilişkilerin çeşitli alanlarda, özellikle de ekonomik alanda geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Pakistan Başbakanı Şerif, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile bölgesel durumu görüştü

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile yaptığı telefon görüşmesinde bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Şerif, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Pezeşkiyan ile telefonda görüştüğünü belirtti.

Görüşmede bölgesel gelişmeleri ele aldıklarını aktaran Şerif, "büyük çabalarla elde edilen barış kazanımlarını" korumak için itidal, diyalog ve diplomasinin önemini vurguladıklarını ifade etti.

Şerif, bölgede kalıcı barışın sağlanması için ülkesinin arabulucu rolünü yeniden üstlenmeye hazır olduğunu teyit ettiğini, iki ülke arasındaki işbirliğini ilerletme konusunda mutabık kaldıklarını kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, yarın Umman'a ziyarette bulunacak

İran resmi haber ajansı IRNAya göre, Abbas Erakçi yarın beraberindeki diplomatik heyetle Umman'ın başkenti Maskata gidecek.

Erakçinin ziyarette Ummanlı yetkililerle Hürmüz Boğazı başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ile ikili ilişkileri görüşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir