1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kalamun ve Yebrud’da Şiddetli Çatışmalar (VİDEO)
Kalamun ve Yebrud’da Şiddetli Çatışmalar (VİDEO)

Kalamun ve Yebrud’da Şiddetli Çatışmalar (VİDEO)

Suriye ordusuna destek için Kalamun’a asker yığan Hizbullah ve Iraklı Felak el-Bedir Tugayı militanlarının Kalamun bölgesinde sıkıştığı açıklandı.

04 Mart 2014 Salı 13:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kalamun Koordinasyon Komitesi tarafından yapılan açıklamada, aralarında en büyük muhalif gruplardan İslami Cephe ve Nusra Cephesinin de bulunduğu birçok tugay ve grubun Kalamun ve Yebrud bölgesini kuşattığı bildirildi.

Şam kırsalında bulunan Kalamun ve Yebrud bölgesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edilirken önemli bir Hizbullah komutanının öldürüldüğü açıklandı.

Islahhaber.net’in yayınladığı habere göre muhaliflerin bölgeyi kuşattığı ve 2 haftada 300’den fazla Hizbullah ve Felak el-Bedir Tugayı militanının öldürüldüğü ifade edildi.

Kalamun’un stratejik bir konumu var. Esed ve Hizbullah militanlarının Kalamun bölgesini ele geçirmesi halinde kuşatma altındaki Doğu Guta’yı da kolaylıkla ele geçirebileceği belirtildi.

SANA: “Baas Ordusu İki Bölgeyi Aldı”

Suriye ordusu ise Şam'ın güneyindeki stratejik Es-Sahel bölgesinin tamamını ve Kalamun'daki El-Akabe bölgesini geri aldığını iddia etti.

Esed’e bağlı Suriye Haber Ajansı SANA'da yer alan habere göre, ordu birlikleri, Şam'ın güney kırsalındaki Yebrud'un kuzeyinde bulunan Es-Sahel beldesi ve Kalamun'daki El-Akabe bölgesinin kontrolünü ele geçirdi.

Suriye ordusunun, bağlı çeteler ve Şii milislerle birlikte Şam kırsalındaki köylere düzenlediği operasyonlarda çok sayıda kişinin de katledildiği belirtiliyor.

Kaybedilen bölgelerle ilgili olarak muhalif kaynaklardan henüz bir açıklama gelmedi.

Şam'ı kuzey bölgelerine bağlayan karayolunun geçtiği Yebrud bölgesinde son 3 haftadır şiddetli çatışmalar meydana geliyor. Özellikle Lübnan sınırına yakın olması nedeniyle Hizbullah güçlerinin saldırılarına maruz kalan Yebrud'u muhalifler kontrol ediyor.

Yebrud'da Al Arabiya'nın Nusra savaşçılarıyla röportajı:

 

HABERE YORUM KAT