1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Kadirov, Esed'e Destek İçin Asker Veriyor
Kadirov, Esede Destek İçin Asker Veriyor

Kadirov, Esed'e Destek İçin Asker Veriyor

Rusya'nın Esed yönetimini desteklemek üzere Suriye'ye asker gönderme kararı almasının ardından Rus yanlısı Çeçen lider Kadirov'da asker vermeye hazırlanıyor.

13 Haziran 2012 Çarşamba 15:56A+A-

Nezavisimaya Gazeta (Rus) gazetesi, Rus ordusunun, Suriye’de görev için hazırlandığını bildirdi. Ordu liderliği içindeki gizli kaynaklara dayandırdığı haberinde gazete, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin, Genelkurmaya Suriye dâhil Rusya dışında askeri operasyonlar için plan yapmaları emrini verdi.

Saldırı için hazırlanan birlikler, Çeçenistan, Dağıstan ve tüm Kafkasya'da mücahidlerle savaşan Rus Kafkas Ordusu, 76’ncı Hava İndirme Tümeni (Rus ordusunda özel deneyimli birlik), 15’nci Tümen ile Suriye’nin Tartus şehrinde üssü olan Rus Karadeniz Filosu’ndan özel kuvvetlerden oluşuyor.

Mücahidler Muhaliflerin, Kadirov Esed'in Yanında!

Kafkasya'da Rus işgaline karşı savaşan mücahidlerin Esed rejimine karşı savaşanları desteklediği biliniyordu. Çeçenistan'daki Rus yanlısı Ramzan Kadirov ise, kendi askerlerinden bir kısmını Rus Ordusu saflarında Suriyeli direnişlere karşı savaşmak üzere Suriye'ye göndermeye hazırlanıyor.

Operasyonel plan, Çin ve Rusya’nın ortak olduğu Şangay İşbirliği Organizasyonu yanında birçok eski-Sovyet devletinin dâhil olduğu Ortak Güvenlik Anlaşması Organizasyonu içindeki çalışma grupları tarafından hazırlanıyor.

Gazetenin haberine göre, intikal Rus hükümeti ve BM kararına dayalı olacak.

Ancak planlar aynı zamanda BM onayı olmadan da birliklerin müdahalesini öngörüyor.

Geçen hafta Pazartesi, 3 Rus savaş gemisi Suriye sahillerinde göründü. Rus hükümetinden bir kaynak, İran gazetesi Tahran Times’a Moskova’nın NATO’ya Şam’a herhangi bir askeri müdahaleye izin vermeyeceğini göstermek istediğini söyledi.

Press Medya 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum