1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kadına Şiddette İzmir Birinci Sırada!
Kadına Şiddette İzmir Birinci Sırada!

Kadına Şiddette İzmir Birinci Sırada!

Kendilerini Türkiye'nin en eğitimli ve en çağdaş kenti gösteren İzmirliler, kadına şiddette birinci çıktı.

31 Ekim 2012 Çarşamba 14:25A+A-

Kadına yönelik şiddet, 3 yıldır Türkiye’nin gündemini en çok meşgul eden konuların başında geliyor. İstatistiklere göre, aile içi şiddete maruz kalan kadın sayısı her yıl artıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü,  bu konuyla ilgili bir rapor hazırladı.

Raporda, illere göre, ‘Eşim beni dövüyor’, ‘Eşim beni öldürecek’ gibi şikâyetlerle polise başvuranların sayısı yer aldı. Veriler ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un yürürlüğe girdiği Mart 2012’den bu yana devletten koruma ve sığınma isteyen kadın sayısının arttığını gösteriyor. En dikkat çekici veri ise İzmir’in kadına şiddet karnesi. 

İzmir’de son sekiz ayda 4 bin 650 kadın, şiddet gördüğü için devletten koruma ve sığınma talep etti. Ankara’da 3 bin 900, İstanbul’da 2 bin 800, Antalya’da bin 350, Adana’da ise 950 kadın, şiddet gördüğü gerekçesiyle şikâyetçi oldu. İzmir mahkemeleri, şiddete uğrayan kadınlardan 800’ünün kocasına evden uzaklaştırma cezası verdi. 

Öldürülme korkusuyla evden kaçan 100 kadın ise Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından sığınma evlerine yerleştirildi. Sekiz ayda bu rakama ulaşan İzmir, Türkiye’de en çok koruma istenen il oldu. 
Emniyet Müdürlüğü’nün raporuna göre son sekiz ayda İzmir’deki kadına şiddet artış gösterdi. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum