1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kadına hürmetin fotoğrafı!
Kadına hürmetin fotoğrafı!

Kadına hürmetin fotoğrafı!

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanının röportaj verdiği kadın muhabirin yüzüne bakmaması sosyal medyada gündem oldu!

18 Mart 2022 Cuma 13:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Taliban’ın Afganistan’da tekrar iktidara gelişinden sonra dünya uzun zamandır alışık olmadığı hasletlerle karşılaşmaya başladı. Sokaklardaki çöpleri toplayan Taliban yetkilileri, Batı menşeili olduğu ve tüketim çılgınlığını sebebiyet verdiği için Sevgililer Günü’nün kutlanmaması çağrısı yapıyor…

Dünyada hakim olan siyaset anlayışında bu ve benzeri adımların bir karşılığı yok. Siyasi bilince sahip olan Müslümanlar süreci memnuniyetle karşılarken geniş kesimler ise olan biteni şaşkınlıkla izliyor…

Birçokları tarafından şaşkınlıkla karşılanan bu örneklerden sonuncusu Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimini konuşmak için Antalya Diplomasi Forumunda bir araya gelen ülke temsilcilerinin basına verdiği demeçlerde yaşandı. Taliban heyetinin Dışişleri Bakanı Amir Han Muttaki’nin röportaj verdiği kadın muhabirin yüzüne bakmadan ellerini bağlayarak konuşması epey ilgi çekti.

Bilindiği üzere birbirlerine namahrem olan bir kadın ve erkeğin tek başlarına olmasa dahi tesettüre uygun olmayan bir şekilde bir arada bulunmaları mümkün değildir. Tesettürün gerekleri yerine getirilse bile mesafe korunur. Bu her iki tarafın onurlarının ve ahlaklarının korunması için bir gerekliliktir.

Muttaki’nin mütesettir olmayan bir kadınla röportaj yaparken takındığı tutum işin özünde kendi ahlakını korumanın yanında kadına hürmetin fotoğrafını da veriyor. Muhatabının farkında olmadığı sorumluluklarını yüzüne bakmayıp ellerini bağlayarak ona hatırlatan Muttaki modern dünyaya çok değerli bir hassasiyeti hatırlatıyor.

Allah Resulü’nün (sav) bedene en kolay ve hafif gelen ibadet olarak tanımladığı şey sükût etmektir. Bazen susmak ellerini bağlayıp başını hafifçe yere eğmek en büyük mesajdır. Müslümanların gelenekleri modern yozlaşmaya karşı en büyük dayanaklarıdır. Hikmet fukarası tipler bunu anlamayacaklardır!

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum