1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kadın ve Çocuk Esirlerin Serbest Bırakılmasını İstediler
Kadın ve Çocuk Esirlerin Serbest Bırakılmasını İstediler

Kadın ve Çocuk Esirlerin Serbest Bırakılmasını İstediler

Suriyeli muhalifler, Cenevre barış görüşmelerinde 2 bin 300 kadın ve çocuk tutuklunun listesini karşı tarafa vererek, derhal serbest bırakılmalarını talep etti.

26 Ocak 2014 Pazar 18:44A+A-

Cenevre'deki görüşmelerin üçüncü gününde Suriye muhalefeti ve rejim heyetleri, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar El İbrahimi'nin arabuluculuğunda sabah saatlerinde bir araya geldi.

Tarafların karşılıklı masalarda oturduğu ancak El İbrahimi aracılığıyla konuştuğu görüşmede ağırlıklı olarak insani konular ve tutukluların durumu ele alındı.

Suriye muhalefetinin müzakere heyetinden Ubeyde Nahhas, 2 saati aşan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, yaklaşık bin çocuk ve bin 300 kadın tutuklunun listesini karşı tarafa verilmek üzere El İbrahimi’ye sunduklarını, bu tutukluların derhal serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

Genel olarak tutukluların durumu ile tutuklu kadın ve çocukların durumunun ayrılmasını önerdiklerini belirten Nahhas, “Kadın ve çocuk tutukluların derhal serbest bırakılmalarını istedik. Bunların bir an önce bırakılmalarını görmek istiyoruz” dedi.  

Görüşmede dile getirdikleri talebe Suriye yönetimi temsilcilerinin ilk tepkisinin olumlu olmadığını kaydeden Nahhas, “Bu konuda daha çok insani bir yaklaşım görmeyi umut etmiştik ancak rejimin bu konudaki yaklaşımı çok düşmanca oldu. Yine de kendilerine verilen listeleri bir şekilde kabul edeceklerini umuyoruz” şeklinde konuştu.

Nahhas, çoğu siyasi tutuklulardan oluşan yaklaşık 47 bin kişilik bir liste üzerinde de son çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Tutuklu bulunan Suriye muhalefetinin temsilcilerinden Abdulaziz el-Hayyer'in serbest bırakılması talebinin de görüşmede dile getirildiğini anlatan Nahhas, Hayyer’in derhal serbest bırakılmasını sağlamak üzere El İbrahimi'den ağırlığını koymasını istediklerini söyledi.

Nahhas, tutukluların serbest bırakılması konusunda ilerleme sağlanabilmesi için uluslararası partnerler ile Rusya'nın da girişimlerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT