1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. KADEM: Eşcinsellerle yan yana anılmayı kabul etmiyoruz
KADEM: Eşcinsellerle yan yana anılmayı kabul etmiyoruz

KADEM: Eşcinsellerle yan yana anılmayı kabul etmiyoruz

​​​​​​​KADEM, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması gerektiğini beyan eden açıklamasına gelen eleştirilere cevap verirken, sözleşmede cinsel sapkınlara ilişkin kısmı "tehdit" olarak değerlendirdi.

03 Ağustos 2020 Pazartesi 13:46A+A-

KADEM’den yapılan açıklamada, “Konumumuz, aileye verdiğimiz değer ve neslin devamlılığının önemi açısından tehdit olarak gördüğümüz eşcinsel hareketler ile yan yana anılmayı kabul etmiyoruz" denildi.

İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması gerektiğini ifade eden Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), daha önce yaptığı açıklamanın ardından gelen eleştirilere yanıt verirken sözleşmede LGBTİ+'lara ilişkin kısmı "tehdit" olarak niteledi.

KADEM'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Konumumuz, aileye verdiğimiz değer ve neslin devamlılığının önemi açısından tehdit olarak gördüğümüz eşcinsel hareketler ile yan yana anılmayı kabul etmiyoruz" denildi.

İstanbul Sözleşmesi'ndeki "Cinsel yönelim temeline dayanarak ayrımcılık yapılamayacak" şeklinde öngörülen maddeyi KADEM, "Neslin devamlılığı açısından tehdit olarak görüyoruz" sözleriyle reddetti.

Açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi tartışmaları üzerinden derneğimizin başka bir konuma çekilmek istendiğinin farkındayız. Konumumuz, aileye verdiğimiz değer ve neslin devamlılığının önemi açısından tehdit olarak gördüğümüz eşcinsel hareketler ile yan yana anılmayı kabul etmiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

LGBTİ+'ları 'aykırı grup' olarak niteleyen KADEM, "Lobicilik faaliyetleri ile hem bugünümüze hem de yarınlarımıza sirayet etmeye çalışan bu gayrı ahlâkî hareket ile mücadelemiz devam edecek" açıklaması yaptı

KADEM yaptığı açıklamanın ardından daha önce yayınladıkları, "Küresel LGBT dayanışmasına hayır" başlıklı basın açıklamasını paylaştı.

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT

1 Yorum