1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Kaçırılan İranlı Sınır Muhafızlarından Biri Öldürüldü
Kaçırılan İranlı Sınır Muhafızlarından Biri Öldürüldü

Kaçırılan İranlı Sınır Muhafızlarından Biri Öldürüldü

Ceyşul Adl örgütü İran Pakistan sınırında kaçırdığı 5 İranlı sınır muhafızından birini öldürdüğünü açıkladı.

26 Mart 2014 Çarşamba 19:56A+A-

İran’da Sünni azınlık gruplarından biri olan Belucilerin yaşadığı Belucistan bölgesinde faaliyet gösteren Ceyşul Adl adlı örgüt 22 Mart’ta Cemşid Danayfer adlı İranlı sınır muhafızını öldürdüğünü ilan etmişti. İranlı yetkililerce önceleri reddedilen bu bilgi bilahare Sistan-Belucistan’daki İranlı yetkililerce doğrulandı. Şubat ayı ortasında kaçırılan sınır muhafızları arasındaki tek asker olan 27 yaşındaki Danayfer’in ölümünün engellenememesinin İran’daki sosyal medya kullanıcıları arasında tepkiyle karşılandığı görülüyor.

Ceyşul Adl örgütü sınır muhafızlarına karşılık olarak İran’ın elinde bulunan 50 örgüt üyesini, ayrıca 200 Sünni mahkumu ve Suriye’de tutuklu bulunan 50 kadını serbest bırakmasını talep etmişti.

İranlı yetkililer Pakistan devletini tehdit ederek sınır muhafızlarının bulunmaması durumunda Pakistan topraklarına girebilecekleri açıklaması yapmıştı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ise dün BBC’ye yaptığı açıklamada karış karış her yeri aradıklarını ama kaçırılanların bir izini bulamadıklarını bildirdi ve İran’ı yeterli işbirliği yapmamakla eleştirdi.

Bu arada bazı İranlı internet kullanıcılarının Facebook sayfalarında Danayfer’in resmini paylaştıkları görülmekte. Hamas tarafından 2006’da kaçırılan Gilad Şalit’in durumuyla kıyaslayarak, İsrail’in Şalit’in serbest kalmasını sağlamak için 1.027 tutukluyu serbest bırakmaya razı olduğunun altını çiziyorlar.

Monitor’den çev. Hasan Soylu / HAKSÖZ HABER

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT