1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Kâbil Yönetiminden İtiraf: Taliban Etkinliği Artıyor
Kâbil Yönetiminden İtiraf: Taliban Etkinliği Artıyor

Kâbil Yönetiminden İtiraf: Taliban Etkinliği Artıyor

Afganistan’da Kâbil yönetimine bağlı İçişleri Bakanlığı, ülkede Taliban etkinliğinin yükselişte olduğunu açıkladı.

06 Haziran 2018 Çarşamba 12:59A+A-

Her ne kadar ABD, Afganistan’daki Taliban varlığının azaldığını iddia etse de bağımsız kaynaklardan gelen haberler ve Kâbil yönetiminin açıklamaları bunun tersini gösterir nitelikte.

Mepa News sitesinde yer alan habere göre Kâbil yönetimine bağlı İçişleri Bakanlığı’nın geçen pazar günü yaptığı açıklamada, Taliban’ın 14 vilayette önceden planlanmış saldırılara devam ettiği, bu saldırılara karşı koyma amacıyla ek polis ve komando birliklerinin cephe hattına kaydırıldığı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Necip Daniş, yaptığı açıklamada, “Bu yıl düşman faaliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla artmış durumda. Operasyonlarımızın sayısı aynı zamanda gösteriyor ki bu yıl maalesef kayıplarımızın sayısı da arttı.” ifadesini kullandı.

Kâbil yönetimine yakınlığıyla bilinen TOLO News’in İçişleri’ne bağlı güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, hükümet birlikleri günde ortalama 50 ölü ve yaralı kayıp veriyor.

Her ne kadar ABD ordusu ülkedeki güvenlik durumunu “kontrol altında” olarak nitelese de bağımsız kaynaklar Taliban’ın kontrol alanını genişlettiğini ifade ediyor.

Long War Journal’e göre Afganistan’ın yüzde 60’ında Taliban ya doğrudan kontrol sahibi yahut hükümetle kontrol konusunda çekişmeli durumda.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT